PETNJIČKI ĐACI USPJEŠNI NA KNJIŽEVNOJ VEČERI ZA STVARAOCE DO 18 GODINA

U petak, 12.05.2023. godine u Petnjici u Centru za kulturu održano je književno veče za književne stvaraoce do 18 godina iz Petnjice, Berana i Andrijevice u organizaciji Internacionalne kulture asocijacije IKA.

Na ovoj manifestaciji i takmičenju pet učenika SMŠ je učestvovali su Minela Latić i Elvan Hodžić pod mentorstvom Elvise Latić, nekadašnje učenice SMŠ i mlade pjesnikinje, Ena Ćatović iz prvog, Dalila Agović iz drugog i Minea Kožar iz trećeg razreda gimnazije pod mentorstvom profesorice mr. Dijane Tiganj.

Minela Latić je osvojila prvo mjesto za najbolju priču, dok je Elvan Hodžić osvojio drugo mjesto u kategoriji poezije učesnika od 14 do 18 godina.

Takođe, učestvovali su i učenici osnovne škole “Mahmut Adrović”, Lina Muratović, Neira Ličina, Neila Latić, Aiša Latić i Ema Kršić. I jedna učenica iz osnovne škole “15. maj” Ajla Novalić.

Učenice su osvojile sljedeće nagrade: Neira Ličina osvojila je 3. mjesto u kategoriji poezija od 10-14 godina, a Neila Latić takođe 3. mjesto, u kategoriji od 14-18 godina. Ajša Latić je osvojila 1. mjesto u kategoriji najljepše napisane pjesme od 10-14 godina, pa će predstavljati opštinu Petnjica na finalnim večerima širom Crne Gore.

ADELISA ZVEROTIĆ