MEĐUNARODNA SMOTRA NAUČNO TEHNIČKOG STVARALAŠTVA: VELIKI USPJEH PETNJIČKIH ĐAKA

Nedavno je u BiH održana međunarodna smotra naučno tehnološkog stvaralaštva na kojoj su se učenici OŠ „Trpezi“ takmičili u 12 disciplina i ostvarili sjajan rezultat.

Drugo mjesto u disciplini Graditeljska baština, osvojile su učenice Džejla Duraković, Amila Skenderović, Sanda Skenderović i Dilara Tiganj. Treće mjesto u disciplini Arhitektura budućnosti osvojile su učenice Dilara Tiganj i Džejla Duraković.

Mentori našim učenicima bili su profesori Anel Čoković i Muhedin Hadžić.

Najboljim takmičarima i njihovim mentorima uručene su medalje i diplome, kao i zahvalnica školi za učešće na ovom događaju.

“OŠ „Trpezi“ bila je jedna od dvije škole koje su predstavljale Crnu Goru, samim tim ovo je veliki uspjeh za školu “Trpezi”, opštinu Petnjica i za Crnu Goru”, istakao je direktor škole Elvedin Mehović.

Srdačno se zahvalio sponzorima i prijateljima koji su pomogli odlazak naših učenika na ovako veliki dagađaj, posebno Ministarstvu prosvjete Crne Gore, Opštini Rožaje i marketu „Tref“ iz Petnjice. Posebnu zahvalnost uputio je organizatorima događaja smotre, koji su uložili ogroman trud i iskazali veliko gostoprimstvo.

ADELISA ZVEROTIĆ