(FOTO I VIDEO) POGLEDAJTE KAKO JE BILO PRVOG DANA PRVOMAJSKIH SUSRETA DIJASPORE U LUKSEMBURGU

Veliki broj doseljenika iz Crne Gore i Evrope došli su u društvu svojih porodica na prvomajske susrete dijaspore u organizaciji Zavičajnog kluba Bihor, na graskom stadionu u Tetanžu.

Tokom prvog dana 11. Susreta dijaspore u Luksembugru prodato je oko 850 ulaznica. Za muzički dIo programa u nedelju 30. aprila zaduženi su bili DEA Band i KUD ZK Bihor, koji je svojim igrama prisutne zadivio i oduševio,  a prava fešta se očekuje danas, drugog dana manifestacije u okviru koje će biti bogat kulturno-zabavni program i razna sportska nadmetanja.

Između ostalog, prvog dana Susreta dijaspore prisustvovao je i potpredsjednik Vlade i Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, koji je kazao za naš portal da je oduševljen samom organizacijom prestižnog udruženja kakvo je Zavičajni klub Bihor.

,,Ovo je potvrda njihovog predanog rada i potvrda da su uspjeli, imali smo prilike danas da vidimo predstavljanje folklora iz Luksemburga, gdje je veliki doprinos dao Zavičajni klub Bihor i gdje su prezentovali na ovaj način našu kulturu i tradiciju. Danas sam presrećan i kao uvijek dijaspora podiže ljestvicu, jer je potvrda zajedništva najbolji pokazatelj ovaj današnji dan“ saopštio je Ibrahimović. On se takođe nešto kasnije obratio i svim prisutnima. Taj video, kao i video sa same manifestacije možete pogledati na našem You Tube kanalu Radio Petnjica.