PETNJICA: NAJBOLJI RECITATORI NA SCENI CENTRA ZA KULTURU

Juče je u prepunoj sali JU Centra za kulturu Petnjica u organizaciji Opštine Petnjica i Centra za kulturu Petnjica, održano IX opštinsko takmičenje recitatora, a najbolji na ovom takmičenju će učestvovati na državnoj smotri.

Učenici srednje i osnovnih škola sa teriotije opštine Petnjica su se pred punom salom Centra za kulturu u recitovanju predstavili publici .

Takmičenje je proglasio otvorenim predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, koji je pozdravio sve prisutne i kazao da je Petnjica navikla da ima sjajne takmičare, recitatore i da ostvaruju sjajne rezultate ne samo kada je u pitanju teritorija naše opštine već i na državnom nivou.

,, To je svakako zasluga prosvjetnih radnika, direktora škola, mentora i naravno to je dar naše djece” kazao je Agović

Žiri je ima pune ruke posla, jer su kandidati briljirali pa je bilo dosta teško odabrati najbolje i ocijeniti takmičare. Učenike je ocjenjivao žiri u sastavu: profesorica CSBH jezika i književnosti Senada Đešević predsjednica žirija, profesorica CSBH jezika i književnosti Maja Dodić i književnik Braho Adrović. U pauzi dok je žiri ocjenjivao takmičare izvedena je predstava u režiji Katarine Jovanović ,,Čudna bajka”

Direktor Centra za kulturu Petnjica Sinan Tiganj je uručio najboljim nagrade, a rezultati u prvoj kategoriji opštinskog takmičenja od I do V razreda OŠ rezultati su sledeći:

  1. Dejla Adrović
  2. Elda Ćeman
  3. Selma Huremović

U drugoj kategoriji (od V do IX razreda) takmičari su ostvarili sledeće rezultate:

  1. Almina Kočan
  2. Ajla Novalić
  3. Šehida Bošnjak

U trećoj kategoriji SMŠ Petnjica nagrađeni su sledeći takmičari:

  1. Ajla Adrović
  2. Minea Kožar
  3. Dalida Agović

Moderator večeri bila je Šejla Huremović.

ERIS BABAČIĆ