U PETNJICI OBILJEŽEN DAN ROMA

Povodom 8. aprila, Međunarodnog Dana Roma, predstavnici lokalne samouprave zajedno sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem, obišli su građane Petnjice romske populacije i tom prilikom uručili skromne poklone za tri porodice Beriša.

Agović je kazao da lokalna uprava svake godine povodom Dana Roma obiđe svoje građane romske populacije.

,,Ovo je praksa koju lokalna uprava sprovodi povodom 8. aprila, Dana Roma, već dugi niz godina na ovaj način obilazi Rome, svoje sugrađane u Petnjici i uruči skromne poklone, te na taj način skrene pažnju na ovaj datum. Tri porodice odavno borave u Petnjici i ono što je važno jeste da je društvo i Opština Petnjica stala uz ove porodice i najvažniji poklon za njih ove godine biće to što će biti u prilici da se usele u nove stambene objekte koji su sagrađeni za njih. To će značiti za njih novi početak, novi život. Vjerujem da će se građevinski poslovi završiti u što kraće vrijeme, jer najveći dio posla na objektima je završen, tako da je vrlo moguće očekivati da se ove porodice usele u skorije vrijeme u svoje nove stambene objekte. Želim da im se zahvalim na tome što su se u ovoj sredini jako dobro integrisali, što su jako dobro prihvatili kulturu življenja, takođe da se zahvalim i svim našim ljudima koji su ove porodice prihvatili i pomogli. Ovo je još jedan pokazatelj da mi kao društvo i kao sredina smo spremni da prihvatimo sve ljude sa drugih prostora. Još jednom želim da u ime lokalne uprave, svojih saradnika i svoje, čestitam svjetski Dan Roma i poželim sreću i radost ovim našim porodicama“ zaključio je Agović.

Miftat Beriša je kazao za naš portal da se u Petnjici ne osjećaju diskriminisano ni po kojem segmentu, već da se osjećaju ugodno i prijatno kao građani Petnjice, jer je Petnjica njihov dom. Takođe je kazao da je zahvalan predjsedniku Opštine Petnjica Samiru Agoviću koji im uvijek izađe u susret i pomogne. Njihova želja je da što prije usele u nove stambene objekte. Takođe su zahvalni Opštini Petnjica koja je preuzela odgovornost plaćanja kirije za objekat u kojem se sada nalaze.

ERIS BABAČIĆ