PETNJICA: TAKMIČENJE za najbolju fotografiju posvećenoj Danu žena

U prostorijama administrativne zgrade Opštine Petnjica, upriličena je dodjela nagrada za autore najboljih fotografija inspirisanih Osmim martom.

Tema je zahtijevala da se, u susret pomenutom prazniku, kroz umjetnički koncept prikaže emotivni odnos prema majci.

Dodjeli nagrada prisustvovali su direktorka OŠ “Tucanje” Sabina Čivović, direktor OŠ “Trpezi” Elvedin Mehović, nastavnice crnogorskog jezika i književnosti Sanja Bulić i Zamina Jašarović Bibuljica, profesor razredne nastave, Anis Mehović i nastavnik engleskog jezika, Anel Čoković.

Predsjednik Opštine, u svom obraćanju poželio je dobrodošlicu gostima i izrazio pozitivne utiske u odnosu na projekat, kada je i iskoristio priliku da podsjeti na važnost ideje da se učenici bave ovakvim i sličnim aktinostima, kroz koje mogu da razvijaju umjetničku svijest.

Komisija u sastavu: Amela Babaić, Nermina Muratović i Alma Rastoder, shodno bodovanju, donijela je odluku da je na ovom Konkursu:

I mjesto osvojila Sara Muratović, učenica OŠ “Mahmut Adrović”;

II mjesto osvojio Rejhan Osmanović, učenik OŠ “Trpezi”;

III mjesto osvojila Lejla Agović, učenica OŠ “Tucanje”;

“Želim da se zahvalim Udruženju “Evropa za Petnjicu”, koje je pružilo finansijsku podršku kako bi došlo do realizacije ovog projekta, zahvaljujući kojem su učenici imali priliku da osvoje zanimljive nagrade”, kazala je Amela Babaić.

U nastavku, objavljene su fotografije i ostalih učenika koji su učestvovali na Konkursu.

ERIS BABAČIĆ