Održana izložba u Centru za kulturu Petnjica, povodom 8.marta-Dana žena (VIDEO)

Juče je u Centru za kulturu Petnjica održana izložba fotografija Olge Kopein, koja je izazvala veliko interesovanje građana Petnjice, pa samim tim je hol Centra za kulturu bio ispunjen.

Riječ je veoma kvalitetnim umjetničkim slikama sa nekoliko atraktivnih lokacija u Crnoj Gori. Nose naziv ,,Četkicom kroz Balkan”, a pored Crne Gore tu se nalaze i slike iz gradova regiona. Olga je umjetnica koja je rođena u Lenjingradu 1968. godine, tadašnji SSSR. Likovno obrazovanje je počela u Dječijoj umjetničkoj školi grada Viborga. Na Pedagoškom. univerzitetu, na Fakultetu likovnih umjetnosti stekla je zvanje likovni pedagog 1996. godine. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti Sankt Peterburg.

Direktor Centra za kulturu Sinan Tiganj je kratko prisutne upoznao o kakvom umjetniku se radi i kazao,

,, Drage dame ovaj dan smo hteli da posvetimo vama i jednoj velikoj umjetnici Olgi Kopein, koja danas nije mogla da bude sa nama, a koja je putem telefonskog poziva  poželela svima damam srećan 8. mart”

Izložbu je proglasila otvorenom najstarija dama koja se našla na ceremoniji otvaranja. Nakon izložbe upriličen je koktel za sve dame povodom 8. marta-Dana žena.

Opširnije možete pogledati na našem You Tube kanalu.

Foto i video ERIS BABAČIĆ