Svečano obilježen kraj sezone lova u Lovačkom domu Petnjica (FOTO I VIDEO)  

U petak 24.februara u Lovačkom Domu u Petnjici, obilježeno je zatvaranje još jedne uspješne lovne sezone.

Zatvaranju, osim domaćih lovaca, članova Lovačke organizacije Petnjica, prisustvovali su i brojne zvanice i gosti iz susjednih opština, a za dobru atmosferu, gozbu i ambijent pobrinuo se Mehmed Mele Ajdarpašić, koji je za sve prisutne obezbijedio ugodan doček.

,,Hteli smo ovim slavljem da zaključimo još jednu uspješnu lovnu sezonu, koju smo odradili sa našim Udruženjem lovaca Petnjica. Danas su sa nama osim naših lovaca sa prostora Petnjice i lovačke organizacije koje dolaze iz drugih opština, a koji su nam pomogli umnogome tokom raznih hajki na divljač i predarote“, rekao je Ajdarpašić.

Takođe je kazao da su vukovi pričinili veliku štetu stočarima Petnjice, jer su po njegovoj evidenciji i statistici u prošloj godini zaklali preko 90 grla sitne stoke(jagnjadi I ovaca)  I troje teladi.

,,To je jedan veliki gubitak, mi se trudimo da svim stočarima pokušamo da pomognemo, kao i to da im na neki način smanjimo gubitke, da otjeramo predatore dalje u šume, gdje im je i mjesto“ kazao je Mehmed Mele Ajdarpašić.

Slavlje je trajlo do kasno u noć, a dobrog druženja i muzike nije nedostajalo.

FOTO, VIDEO I TEKST – ERIS BABAČIĆ