Festival priče ZAVIČAJNE STAZE – Bihor 2023: KONKURS za PRIČU inspirisanu BIHOROM

Festival priče ZAVIČAJNE STAZE – Bihor 2023 raspisuje KONKURS za PRIČU inspirisanu BIHOROM.

Cilj konkursa je podsticanje i promocija autora koji stvaralačkim i autentičnim  rukopisom mogu postati sljedbenici Ćamila Sijarića, Mihaila Lalića, Ismeta Rebronje i drugih književnih velikana sa ovog prostora.

*

Književna nagrada Zavičajne staze – Bihor 2023 – dodjeljuje se za neobjavljenu (kratku) priču inspirisanu Bihorom, ali i zavičajem uopšte, migracijama, običnim ljudima, posebno ženama i traganjima kroz (sopstvenu) kulturu, prostore i vrijeme… Poželjno je da autori poštuju osobenost kratke priče i, sa tim u skladu, kandiduju rukopise do četiri stranice u Wordu (veličina slova 12, Times New Roman).

*

Konkurs je otvoren do 30. maja 2023. godine. Rezultati će biti objavljeni u medijima, a nagrade dodijeljene na završnici Festivala priče Zavičajne staze – Bihor 2023, u avgustu tekuće godine u Petnjici.

*

Stručni žiri (Imena će biti objavljena nakon završetka konkursa), ocjenjivaće književno-umjetnički karakter prispjelih rukopisa – dubinu i snagu pripovijedanja, misaonost, modernost, originalnost, inventivnost, stil …

Tri najuspjelije priče, po ocjeni žirija, biće nagrađene plaketom Festivala i novčanim iznosom od: I – 400 eura, II – 300 eura, III – 200 eura.

Nagrađeni i odabrani radovi biće štampani u zborniku Festivala.

*

Autori nagrađenih i odabranih rukopisa, samim učešćem pristaju da ustupe prava na objavljivanje njihovih priča u zborniku Festivala.

 

*

Konkurs je anoniman. Priče se dostavljaju poštom u četiri primjerka, pod šifrom. Šifra treba da bude ispisana na poleđini omotnice u kojoj se priča šalje, kao i na prvoj stranici priče.

U istu pošiljku treba ubaciti poseban koverat označen šifrom, sa zapečaćenim podacima o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail.

*

Radove slati na adresu: Centar za seoski razvoj Petnjica bb, 84312 Petnjica – Crna Gora, sa naznakom: Za Festival priče Zavičajne staze – Bihor 2023.

*

Organizator Festivala, NVO Centar za kulturu „Bihor“, Petnjica.

Email: [email protected], kontakt telefon/waiber, 069 061 003