POMOĆ ZA TURSKU I SIRIJU: ZK BIHOR PRIKUPIO VIŠE OD 23 000 EURA

ZK Bihor iz Luksemburga još jednom pokazao svoju punu solidarnost sa unesrećenima širom svijeta. Za trinaest godina svoga postojanja ovo udruženje je organizovalo i sprovelo veliki broj sličnih aktivnosti prikupljanja pomoći za ljude u zavičaju, Crnoj Gori, ali i šire. Na taj način ono permanentno potvrđuje svrhu i cilj svoga postojanja.

Odmah po izbijanju zemljotresa u Turskoj i Siriji, te neviđene eleementarne katastrofe koja je odnijela preko pedeset hiljada života – UO ZK Bihor na svojoj hitnoj sjednici donio je odluku da se unutar udruženja – među članstvom i prijateljima kluba – pokrene akcija prikupljanja novčane pomoći.

Upravni odbor ZK Bihor sa članovima finansijske komisije

U vrlo kratkom periodu prikupljeno je, kako je obavijestio blagajnik udruženja Sabit Šabotić, preko 23. 000€ koje će koliko je sutra biti proslijeđene na račun za pomoć.

Na samom kraju akcije donatorima se obratio predsjednik UO ZK Bihor Hamdija M. Rastoder i izrazio zadovoljstvo odzivom i spremnošću da članovi udruženja i prijatelji kluba, po ko zna koji put, bez dvoumljenja, pohrle da pomognu.
„Nažalost, od samog postanka – čovječanstvo prate razne nevolje, ali, na svu sreću, uvijek postoje oni koji su spremni da pruže ruku pomoći bez koje bi se bilo mnogo teže nositi sa nevoljama“ – naglasio je Rastoder i dodao poznati slogan ovoga udruženja:
– Idemo dalje!

F. Softić