UČENICI SMŠ PETNJICA OBILJEŽILI DAN ZALJUBLJENIH (FOTO)

Učenici SMŠ Petnjica obilježili su međunarodni praznik Dan zaljubljenih koji se tradicionalno u svijetu  obilježava 14. februara. Članovi Učeničkog parlamenta i učenici gimnazijskih odjeljenja ove škole pripremili su niz aktivnosti u kojima su širile ljubav, edukacija i pozitivna energija.

U kabinetu informatike pedagoškinja škole Amra Hasanović održala je predavanje na temu “Ljubav i manipulacija” svim učenicima gdje je ukazala na mogućnosti manipilacije osjećanjima i tehnike kako to prepoznati i prevazići.

Učenički parlament i literarna sekcija povodom ovog dana proglasili su pobjednike literarnog konkursa “Najljepše ljubavno pismo”. Na konkurs je pristiglo devet radova, a pobjednici su:

I mjesto – Arijana Adrović (IIIG)

II mjesto – Elisa Muratović (I E)

III mjesto – Minea Kožar (III G)

Koordinatorka Učeničkog parlamenta mr Dijana Tiganj uručila je zahvalnice svim učesnicima, a pobjednicama diplomu i knjigu.

Osim toga, u holu je pripremljen ljubavni kutak koji je dekorisan balonima i ukrasima crvene boje gdje je postavljena kutija za poruke u koju su učenici ostavljali anonimna pisma koja su dostavljena primaocima kasnije, a pored su bile ljubavne čokoladice sa porukama namijenjene učenicima.

ERIS BABAČIĆ