Viši sud potvrdio presudu: Isljam Ćeman nezakonito razriješen funkcije direktora škole ,,25 Maj”

Isljam Ćeman

Još jedna presuda drugostepena, donešena je u korist smijenjenog direktora škole. Viši sud u Podgorici ocijenio  da je bivši direktoru JUOŠ ,,25 Maj“ Vrbica u Vrbici Isljamu Ćemanu nezakonito oduzeta ta rukovodeća pozicija.

Isljam Ćeman je nakon dvije godine vršenja funkcije direktora JU OŠ ,,25 Maj” Vrbica na nezakonit način razriješen te funkcije stoji u presudi Višeg suda u Podgorici.

Naime, on je u namjeri da dođe do istine zbog čega je smijenjen tužio Minstarstvo prosvjete, nauke i kulture Crne Gore,  te presudu koju je donio Osnovni sud u Podgorici (24.06.2022.g) konačno potvrdio i Viši sud u  korist Ćemana i potvrdio da za njegovu smjenu nije imalo nikakvih pravnih uslova. Ćeman očekuje da će bivša ministarka koja će ostati upamćena kao sramota jednog društva biti adekvatno sankcionisana

,,Istog dana 2021. godine nezakonito, po jednom šablonu smijenila sve direktore i  pomoćnike škola u Crnoj Gori što će naši sudovi potvrditi. Materijalna sredstva koja ćemo dobiti nijesu nam bitna koliko nam je  bitno da javnost sazna da smo razriješni nepravedno“ kazao je Ćeman i nada sw da se ovakva pošast nikad i nikome više neće dogoditi.

ERIS BABAČIĆ