(FOTO I VIDEO) URUČENE NAGRADE: POGLEDAJTE KO SU NAJBOLJI U 2022. GODINI

Na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, koji je organizovan u holu zgrade Opštine Petnjica, uručene su nagrade najboljim pojedincima u oblasti poljoprivrede i sportistima za proteklu 2022. godinu, koji su ostvarili rezultate vrijedne pažnje.

Predsjednik opštine Samir Agović je kazao da iz godine u godinu ima sve više ostvarenih rezultata, ali da uočavaju i nove izazove i nove potrebe, koje su važne za rad svake institucije i lokalne uprave.

“Cijenim da smo ovu godinu ispratili dobro sa aspekta rada i aspekta ostvarenih rezultata iako je godina bila teška i izazovna. Radili smo na svim poljima i ostvarili brojne rezultate”, rekao je Agović.

On je takođe kazao da je lokalna uprava u protekloj 2022. godini bila posvećena razvoju infrastrukture.

,,Bili smo posvećeni razvoju infrastrukture, saobraćajne, putne i društvene, na tom polju smo ostvarili dosta zapažene rezultate iako nijesmo u potpunosti završili ono što smo imali u planu i za šta smo imali sve pretpostavke, ali uspjeli smo da odradimo osam kilometara asfalta, tri vodovoda, sanirali smo mnogo puteva, mnogo toga uradili smo na polju kulture. Postigli smo dosta i na promociji turističkih potencijala i svega onoga za šta je lokalna samouprava zadužena”, kazao je Agović.

Kako je već godinama praksa, i ove godine su dodijeljene nagrade za dostignuća istaknutim pojedincima sa teritorije naše opštine. Agović je uručio nagrade najboljima iz oblasti poljoprivrede, sporta i najboljem radniku u lokalnoj samoupravi.

Najuspješniji poljoprivredni proizvođači za 2022. godinu su:

Stočarstvo, proizvodnja mlijeka: Šabotić Rafet

Proizvodnja mesa: Popović Branislav

Povrtarstvo: Adrović Spaho

Ratarska proizvodnja: Salem Smailović

Pčelarska proizvodnja: Avdurahman Ćeman

Za najbolji sportski kolektiv izabarana je Pionirska selekcija Fudbalskog kluba Petnjica, dok je za najboljeg sportistu u pojedinačnoj konkurenciji za 2022. godinu izabran Adel Muratović.

Takođe, na samom kraju uručena su i priznanje za rad i dostignuća najboljima u lokalnoj upravi.

Ove godine priznanje za dostignuća u lokalnoj upravi dobili su: Demir Agović, Adnan Đukić i Sandra Adrović.

ERIS BABAČIĆ