FOTO: Zasijala rasvjeta na sportsko-rekreativnom terenu u Godočelju

Juče je svečano, mještanima Godočelja, kao i svim građanima Petnjice predat na upotrebu završeni sportski kompleks, poligon za rekreaciju i druženje, koji je od juče upotpunjen i unaprijeđen sa rasvjetom. Na ovaj način Petnjica je prvi put dobila sportski poligon za fudbal i košarku, koji će se moći koristiti i u noćnim satima.

Ministarstvo sporta i mladih je pomoglo ovaj projekat sa 17.000 eura, dok je lokalna samouprava iz svoje kase izdvojila 5.000 eura, pa je tako ukupna vrijednost ovih radova 22.000 eura.

Svečanom otvaranju prisustvovali su brojni mještani Godočelja, kao i predstavnici opštine Petnjica na čelu sa predsjednikom Samirom Agovićem, koji je kazao za naš portal da će ovaj sportko rekretivni kompleks umnogome služiti svim građanima Petnjice.

,,Želim da se zahvalim ljudima iz MZ Godočelje koji su na neki način brinuli i najvviše insistirali da se ovaj projekat završi i u tom kontekstu posebno želim da se zahvalim mojim saradnicima dr Nermini Muratović koja je pratila ovaj projekat od početka i naravno menadžeru opštine Petnjica Alenu Pljakiću. Ovaj projekat smo počeli iz nekoliko razloga ovdje da razvijamo, na inicijativu mještana, smatramo da je ova lokacija izvanredna. Omladina kao i svi sportski aktivisti mogu koristit ovaj prostor u bilo kojem vremenu i to je nešto što do sada nijesmo imali. Želim da svi zajedno čuvamo ovaj prostor da nema vandalizma i da ljudi shvate da je ovo opšte dobro i svima na upotrebu” saopštio je predsjednik opštine Samir Agović

Najavljeno je i dodatno unapređenje u vidu postavljanja tribina i stolica

,,Naš veliki prijatelj Esad Palamar je obezbijedio i potrebne stolice za tribine, tako da će ovaj sportski kompleks biti u potpunosti oplemenjen, radićemo na tome da u što kraćem roku završimo i taj dio posla. Još jednom nek je sa srećom svim građanima” Zaključio je Agović.

ERIS BABAČIĆ