(FOTO I VIDEO) Otvorena izložba ,,ČUDA STAZE HU” u Centru za kulturu Petnjica

Juče je otvorena izložba fotografija pod nazivom ,,Čuda staze Hu” koja se realizuje u okviru Hu Hu projekta – tragovima sova i drugih divljih vrsta.

TO Petnjica je u  saradnji  sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica – CZIP iz Podgorice i NVO Sjeverna zemlja iz Berana, kao i JU Centrom za kulturu Petnjica uspješno realizovala ovu izložbu.

Ova putujuća izložba je sastavljena od 50 eksponata – fotografija divljih biljnih životinjskih vrsta prekogranične oblasti između Crne Gore i Srbije. Izložba je izazvala veliko interesovanje građana Petnjice, osim, građana izložbi su prisustvovali i brojni direktori škola,učenici i predstavnici opštine.

Direktor TO Petnjica Rešad Muratović se na samom početku obratio prisutnima iskazao zadovoljstvo i zahvalnost što je u prilici da kao direktor TO pozdravi sve prisutne i kazao sledeće, a posebno predstavnike CZIP-a, koji su priredili uz podršku svojih partnera ovu izložbu.

U ime CZIP-a prisutnima se obratila Bojana Sekulić i na taj način prisutne upoznala o kakvom projektu je riječ. Ona je kazala da fotografije koje su izložene, su izložene sa razlogom da ukažu na ljepotu kojom smo okruženi, kao i na vrijednosti i kvalitete kojima trebamo da se pohvalimo. Takođe istakla da ovaj putujući karavan fotografija i eksponata završavaju u Petnjici, eksponati će biti izloženi 10 dana u Petnjici, pa će tako svi ljubitelji prirode moći da u narednim danima posjete Centar za kulturu Petnjica i pogledaju neke od najboljih fotografija koje su nastale na našem području, a i šire.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović je proglasio izložbu otvorenom, zahvalio se organizatorima, kao i svim ostalima koji su pomogli da se ova izložba uspješno realizuje i kazao je da je čast upriličiti ovakvu izložbu u Petnjici.

Video sa ovaranja izložbe možete pogledati na našem You Tube kanalu.