UČENICI SMŠ PETNJICA NA SAJMU ZA ZAPOŠLJAVANJE

Učenici Srednje mješovite škole Petnjica danas su predstavili  školu na Sajmu za zapošljavanje mladih  u organizaciji Caritasa Crne Gore i Opštine Berane, a koji se održao u konferencijskoj sali hotela Berane.

Sajam se organizuje u okviru projekta “Praxis” Kosovo – Crna Gora, podržanog od strane Evropske unije IPA fondova, Ministarstva finansija u Crnoj Gori i Ministarstva lokalne samouprave na Kosovu.

Sajam  su otvorili predstavnici Ministarstva evropskih poslova i predstavnici Opštine Berane. Petnjički učenici su predstavili obrazovne programe koje nude, aktivnosti gimnazijalaca i Učeničkog parlamenta, kao i rad učeničke kompanije i učenika na školskoj ekonomiji.

,,Današnji sajam je bilo divno iskustvo za mene budući da nijesam imala priliku do sada da učestvujem u ovakvim aktivnostima. Vidjela sam šta treba da popravimo i već imam nove ideje za neki sljedeći sajam. Uključena sam u brojne školske aktivnosti i mislim da će mi ta iskustva pomoći da napredujem, a ovakvi događaji su prilika za to. Sigurna sam da smo privukli pažnju ljudi na sajmu i da smo predstavili školu kako treba” kazala je za naš portal učenica SMŠ Petnjica, Dalila Agović. 

,,Danas smo na Sajmu zapošljavanja mladih u Beranama predstavili rad naše škole,  obrazovne programe koje  škola nudi i mogućnosti zapošljavanja koji se nude  učenicima nakon završetka pohađanja nastave u  školi. Srednja mješovita škola je inače dio projekta  Praxis-a, projekta prekogranične saradnje Karitasa Kosovo i Crna Gora već nekoliko godina i rado se odazivamo svim aktivnostima koje se realizuju. Zahvaljujemo se Lidiji Vulević na pozivu da učestvujemo, sigurna sam da smo našu školu predstavili na pravi način” kaže Dijana Tiganj, profesorica književnosti.

AMRA ĆEMAN