PETNJICA: NEDAVNO ZAVRŠENO ASFALTIRANJE PUTA I U GORNJOJ VRBICI

Nedavno je završeno asfaltiranje jednog dijela puta u Gornjoj Vrbici, u dužini oko tri kilometra. Vrijednost ukupnih radova asfaltiranja puteva u opštini Petnjica iznosila je oko 267.000 eura.  Radove je izvodio Bemax.

Asflatiranje puteva nastaviće se u Tucanjama, Lagatorima i MZ Trpezi, kada za to budu optimalni uslovi.
Opština je potpisala ugovor sa IFAD-om da svake godine učestvuje 25% kako bi se vršila modernizacija lokalnih puteva.

Mještanima MZ Vrbica značiće puno ova investicija.

,,Zahvaljujem se predsjedniku opštine i njegovim saradnicima. Za nas ova investicija čini veliki značaj, i za otkup mlijeka, za život. Bavimo se poljoprivredom, i možemo prozivode lakše plasirati”, kazao je mještanin Tabo Agović.

“ Zadovoljstvo mi je što sam doživio ovaj trenutak i ovaj put. Sve je uradjeno po propisu i samom projektu. Zahvaljujemo predsjedniku opštine i njegovim saradnicima”, kaže Šabo Agović, koji je jedan od najstarijih mještana Vrbice.

“Zadovoljstvo mi je što se nalazimo na novom asfaltu i kod vrijednih domaćina, mojih komšija. Ovdje je jedno uzorno poljoprivredno gazdinstvo Taba Agovića. Naravno, mi smo kroz program IFAD upravo htjeli da pomognemo ljudima koji se bave poljoprivredom jer je osnovna koncepcija programa IFAD-a da podrži poljoprivredne proizvodjače i to one individualne, manje poljoprivredne proizvodjače.
Ovo je veliki značaj za čitavu opštinu, a posebno za ljude koji ovdje žive” kazao je za naš portal predsjednik opštine, Samir Agović.