ODGOVOR KALINE ADROVIĆ VULIĆ: MURATOVIĆU NIJE POŠLO ZA RUKOM DA OPRAVDA VANDALSKI ČIN

Kalina Adrović Vulić je reagovala na saopštenje i činjenice koje je iznio vlasnik restorana “Merak” Emil Muratović u vezi sa nedavnim događajem u centru Petnjice, kada je njeno auto ostalo u garaži zbog parkiranog traktora ispred vrata.

Reagovanje Kaline Adrović Vulić prenosimo integralno:

Demant na izjavu biznismena…

Dječače Emile od milošte Mile, bihorski biznismenu, ovim putem želim da ti  komšijski, prijateljski, dam samo par sugestija, savjeta, kako bi mogao da osjetiš čari kvalitetnog društvenog života, duševnog zadovoljstva, mira i spokojstva i kako bi bio dobar primjer svojim nasljednicima… 

Dragi moji Bihorci, dječak Emil, bihorski biznismen, po mom skromnom mišljenju juče je dao neko improvizano sopštenje za koje mu je trebalo par dana da smisli šta, kako, ko da napiše, da navede kako bi pokušao da opravda svoje postupke pravljenja barikada ispred mojih vrata, mog doma u kojem sam odrasla. Sa tom improvizacijom pokušao nametnuti neistinu očevicima i svjedocima tog vandalskog čina. Nažalost nije mu pošlo za rukom jer su očevici istog, svjedoci šta se zapravo desilo 8.11.2022 godine, mojim dolaskom svom domu u kojem sam odrasla i narednih dana kada su se službenici policije Denis Hasanović, Admin Ličina i Alen Kočan, uključili da sporne barikade uklone. Mišljenja sam da je „biznismen“ danima tražio daktilografa da mu ispravno napiše jednu bajku koju je pokušao stilizovati na osnovu mojih argumentovanih navoda, te se u samoj bajci jasno mogu prepoznati moje riječi, stil pisanja uz sve navode koji su  argumentovano potkrijepljeni.

Mogu razumjeti da biznismen nema dara da sačiniti neko saoštenje već da za to može platiti daktilografa, ali kada želi obavijestiti javnost, mora se koristiti obaveznim elementima ko, šta, gdje, kada, kako, zašto, da bi to imalo smisla,i da bi bilo ISTINITO, a to izgleda ovako:

  • – KO – Emil Muratović komšija iz kafene Merak (biznismen, vlasnik kafane par godina unazad)
  • – ŠTA – Napravio barikade Kalini Adrović Vulić, ispred njene vlastite garaže
  • – KADA – 08.11.2022 god. utorak 14 i 20h kada je došla svojoj kući
  • -KAKO – Postavljanjem traka ispred ulaza u svoj stan, svoje garaže, postavljanje traktorske prikolice ispred garaže, postavljanjem traktora, prokopavanjem kanala, kopanje rupa ispred vrata garaže u kojoj se nalazi vozilo Kaline Adrpvić Vulić
  • -ZAŠTO – Zato jer Emil Muratović samovlašćem, pokušava da primijeni silu kako bi nezakonito prigrabio ono što je u vlasništvu moje majke Refike Adrović skoro 60 godina.

Pored navedenih a vrlo bitnih elemenata mora da sadrži i bitna svojstva, novost, aktuelnost, istinitost, važnost,  da bi se društvo uvjerilo u istinitost iskaza. Stoga ne zamjeram  biznismenu što je pokušao da se posluži mojim stilom davanja saopštenja za javnost,  te je njegova improvizacija ostavila sliku bajke koja bi bila dosadna i predškolskom uzrastu. Tako da mislim da mu ni daktilograf nije sugerisao, jer  je istog možda platio samo za kucanje, te je došlo do katastrofalnog iznošenja neistine, koju znaju svi naši Petjičani i Bihorci i koji su me zvali i bili zgroženi  da postoji takav neljudski postupak od strane malog biznismena da hoće na silu da se dočepa onog sto je stvorio rahmetli Feho Šabotića, rahmetli Kadrija Adrović a što je sada u vlasništvu Refke Adrović moje MAJKE i nas sestara i naše djeca.  Nadam se da će biznismen sljedeći put voditi računa da ne kopira Kalinu Arović Vulić,  jer je ona ipak SIN Kadrije Adrovića, zvanog KALE, koji nikada nije ulazio u tuđe dvorište, niti je rušio ograde vrtova nikada nikom, a pogotovo ne starim ženama, niti je dozvoljavao da mu neko dira porodicu.

Nakon postavljena barikada od strane biznismena vlasnika kafane Merak,, iz groba se digao Kadrija Adrović te će sa svojom Kalinom stati na kraj ugrožavanju bezbjednosti  porodice, malverzacijama, te,  da će u skladu sa LJUDSKIM postupcima, ZAKONSKOM procedurom pravdu istjerati na vidjelo koju znaju svi Bihorci  I pokazati put počiniteljima.

A dječaku Emilu, i zaboravila sam kako mu se otac zove, čini mi se Kemo, koji je rušio ograde maminog vrta, želim dati prijateljski, komšijski savjet da se usmjere i krenu putem svoje kuće i svojih dvorišta, te tamo neka šire svoj zamišljeni biznis

Biću slobodna da predložim jednu ideju u  korist naše djece koja žive u našem kraju, da mladi biznismen, na svojoj babovini, napravi “teniske terene” kako bi naša djeca trenirala i tako postali Svjetski šampioni. Bezuslovno i besplatno ću dati svoj doprinos, kako saopštenjima za marketing, tako svim pravnim i zakonskim elementima da u Bihoru postoji regularan i prepoznatljiv biznis. Došla sam na ovu ideju jer sam se uvjerila da biznismen ima, dosta stvari koje bi koristile za realizaciju ove ideje, babovinu,  traktor, zna dobro da vozi isti koji je neophodan za teniske terene kako bi se zemlja utabala pred teniski meč.

U slučaju realizacije ove ideje, javno sada kažem i držite me za riječ, poklanjam biznismenu moj TENISKI REKET “PRINCE”, kojim sam počela svoje prve teniske korake na platou kod pošte i stanice policije u Petnjici. Tog prvog reketa “PRINCE” i naše igre ispred zgrada sjećaju se drugari, komšije iz CENTRA PETNJICE.  Reket “PRINC” mi je uspomena od TATE I još  uvijek je u Petnjici i tu će I ostati!!!!

(Fotografije I video snimci su dokaz o pokušaju otimačine imovine mojih predaka I nas nasljednika)

Srdačan pozdrav, Kalina Adrović Vulić