KOMUNALNO SANIRA POSLJEDICE POPLAVA, OPŠTINSKA KOMISIJA OBIĆI ĆE POGOĐENA PODRUČJA

Glavna tema jučerašnjeg Kolegijuma u opštini Petnjica je bila analiza posljedica velikog nevremena koje je proteklog vikenda zahvatilo našu Opštinu.

Predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović izdao je naloge službama od kojih se očekuje brza reakcija u ovakvim situacijama.

,,Komunalno preduzeće aktivno radi i otklanja juče i danas, u mjeri mogućeg, posljedice nevremena. Gdje god tehnički uslovi budu dozvoljavali radiće se na proširenju i produbljivanju korita rijeka, nekoliko intervencija smo imali na koritu rijeke Popče, u samom centru Petnjice, i u Gusarama na mostu.

Putevi su oštećeni, propusti zapušeni, pa ćemo shodno raspoloživim kapacitetima raditi na sanaciji oštećenja. Ovaj talas velikih padavina je načinio štetu koja će se konačno utvrditi tek kada se voda povuče.

Već sada su vidljive štete na imanjima naših ljudi, posebno onih čija su imanja pored rijeka. To se uglavnom odnosi na mjesta gdje se izlila rijeka Popča, Tucanjčica, Trpeška, Vrbička i svakako rijeka Lješnica“, saopštio je predsjednik opštine Petnjica.

Opštinska Komisija za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obići će sva pogođena i ugrožena područja, i sačiniti izvještaje i iznijeti svoje mišljenje.

Molim građane za strpljenje i pozivam ih da nas upoznaju o bilo kakvoj situaciji, u kojoj su ugroženi. Naglašavamo da smo spremni da reagujemo i ublažimo posljedice, bez obzira na to da li se šteta  odnosi na poljoprivredno gazdinstvo ili infrastrukturne objekte“, saopšteno je iz Opštine.

Predsjednik je pohvalio koordinaciju i jučerašnji terenski rad Opštinskog tima za vandredne situacije.

ERIS BABAČIĆ