EMIL MURATOVIĆ: BEZUSPJEŠAN REKET KALINE ADROVIĆ VULIĆ

Auto Kaline Adrović Vulić ispred garaže

Bihorski biznismen i vlasnik restorana Merak u Petnjici Emil Muratović oglasio se nakon navoda i tužbe Kaline Adrović Vulić da je prije nekoliko dana blokirao njeno vozilo parkirano u privremenom objektu koji se nalazi na privatnom, to jest, njegovom zemljištu iza restorana “Merak”. On je reagovao tek nakon objave teksta u Vijestima koji, kako kaže, nijesu ni pokušali da ga pozovu i saslušaju drugu stranu, kako to nalaže novinarska profesija, već su obajvili tekst targetirajući ga kao krivca, neprovjerivši nijednu činjenicu. A činjenice govore potpuno drugačije, tvrdi Muratović.

Reagovanje prenosimo integralno:  

S obzirom na dešavanja proteklih dana i objavljivanja tekstova u novinama gdje se pominje moje ime, imam ljudsku i moralnu obavezu demantovati lažne navode Kaline Adrović Vulić. Građana radi, moram iznijeti činjenice i pravu istinu.

Nedavno sam na javnoj licitaciji kupio zemljište pored svog ugostiteljskog objekta, koji je izgrađen legalno, o čemu je suvišno i pričati, jer svi građani Bihora, a i šire su svjedoci njegovog postojanja, iako imenovana smatra da je izgrađen pod čudnim okolnostima.

Iako je Kalina A. Vulić znala za javnu licitaciju, nije se pojavila na dan licitiranja, pa sam ja tom prilikom kupio zemljište od Agrokooperative Petnjica. Na tom zemljištu su dva objekta nelegalne gradnje Refke Adrović, koji su privremenog karaktera i u oronulom i nekorisnom stanju.

Vlasnika tih objekata sam kontaktirao i ponudio ljudski i komšijski određen iznos za te objekte, shodno trenutnoj tržišnoj cijeni nekretnina, kako bih mogao koristiti zemljište koje sam legalno kupio.

Kalina A. Vulić bila je nezadovoljna mojim ponudama, već je tražila abnormalni iznos, tačnije 15 000€ za objekte koji su oronuli i van mogućnosti korištenja. Naravno da nisam prihvatio, već sam još jednom korektno postupio i predložio da procjenitelj utvrdi cijenu, znajući da se sve može riješit sudskim putem u moju korist i bez mojih troškova, na šta imenovana opet nije pristala.

Takođe sam im ponudio da oni meni isplate iznos koji sam platio zemljište, što su odbili, gdje meni ništa drugo nije preostalo nego da se obratim nadležnim institucijama da oni odluče i riješe ovaj problem.

Dva dana poslije Kalina je došla u Petnjicu sve u cilju da izaziva probleme ne bi li me navela na njenu ucjenu, odnosno da joj isplatim traženi iznos. Došla je ispred mog lokala, gdje smo se sreli. Na njeno drčno i bahato ponašanje nisam odgovorio ničim drugim osim je upozorio da tamo gdje se uputila je privatno vlasništvo, za šta postoje i svjedoci, gdje je ona nasilno ušla na moje zemljište, razbijajuci privremenu ogradu.

Slučaj sam prijavio policiji u Petnjica, gdje sam dobio odgovor da nijesu nadležni osim da pozovu dežurnog javnog tužioca i isti me je uputio na prijavu i tužbu za samovlašće iz člana 384 stav 1. To sam i učinio i predao tužilaštvu narednih dana od dogadjaja. Pored toga i proceduru o uklanjanju objekata sa mog zemljišta.

Napominjem, javnosti radi, da sve ove probleme ću rješavati relevantnim institucijama. Kalina Adrović Vulić je na sve moguće načine pokušala da me isprovocira, reketira, što joj nije uspjelo!

Smiješno je što je čak podnijela tužbu za parkiran traktor koji sam tremutno parkirao na svom zemljištu, radi obavljanja svakodnevnih obaveza. To je iskoristila protiv mene, pominjući i kanal koji je već 20 godina tu, a koji održava Komunalno preduzeće.

Sav ovaj pokušaj blaćenja i kompromitovanja je neosnovan i neutemeljen. Što se tiče njenih navoda, da je bila zarobljena, to jest njeno auto i slično, su netačni i imam sve dokaze o tome jer se sve suprotno dešavalo čime je upoznata petnjička policija.

Službenici policije upoznati sa slučajem i bili svjedoci kada me je kalina provocira pokušavajući da izazove reakciju.

Na kraju, postoje fotografije sa lica mjesta i dokazi.

Još jednom napominjem da cio slučaj prepustam nadležnim institucijama i spreman sam na svaku njihovu odluku.

Kao dokaz o legalnoj kupovini zemljišta prilažem list nepokretnosti, kako bi svi uvidjeli činjenično stanje, i da se ne radi o nekakvom otimanju, kako Kalina Adrović Vulić  navodi, već o poštenoj kupovini zemljišta sa moje strane, a njenog pokušaja prisvajanja i reketiranja.

Emil Muratović

 

SAMIR RASTODER