(VIDEO) U zaseoku Bare i Orahovo postavljeni prvi metri asfalta

Zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama u Bihoru, nastavljena je akcija modernizacije loklanih puteva u Opštini Petnjica, pa su tako zaseoci Bare i Orahovo u MZ Tucanje dobili i prve metre asfalta.

Za normalno odvijanje saobraćaja posebno je bio problematičan putni pravac u selu Orahovo, koji povezuje “Spomenik” i dio sela Orahova.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 83.000 eura. Postavljen je jedan km asfalta, 200 m u zaseoku Bare i 800 m u zaseoku Orahovo. Akcija je u potpunosti finansirana od strane Opštine Petnjica, a izvođač radova je firma “Bemax”.

Ekipa Radija Petnjica razgovarala je sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem, predsjednikom MZ Tucanje Bećom Šabotićem i mještanima Orahova.

Agović je kazao da je nastavljena akcija na unapređenju putne infrastrukture, kako je lokalna samouprava i obećala.

“Svjedoci smo da naša obećanja koja smo dali realizujemo, to je bio naš dug prema građanima. Radi se o 1km puta na prostoru Bara i Orahova. Znam da će ovo građanima mnogo pomoći, sa ovim ćemo riješiti taj problem i znatno olakšati komunikaciju građana. Još jednom želim da čestitam svim mještanima”, saopštio je Agović.

Predsjednik MZ Tucanje Bećo Šabotić je kazao da je ovaj putni pravac bio dugo prioritet MZ Tucanje.

“Kada se ima volje, nađe se načina, ovaj putni pravac je bio dugo prioritet MZ Tucanje, a sa ovim će se znatno olakšati mještanima i radujem se radnoj pobjedi. Nadam se da će se nataviti sa ovakvim akcijama. Mjesna zajednica Tucanje je velika, sa velikim putnim pravcima. Nadam se da ćemo i na drugim mjestima gdje se nije asfaltiral, da će i tamo stići asfalt, u saradnji sa lokalnom samoupravom. Još jedan put neka je sa srećom svim mještanima”, kazao je Šabotić.

Mještanin Orahova Alen Agović je kazao da im ovo unapređenje putne infrastrukture znači mnogo i da su konačno dobili dugo željeni asfalt. Istakao je zahvalnost predsjedniku Opštine i predsjedniku MZ Tucanje na pomoći i naporima da Orahovo dobije asfalt.

ERIS BABAČIĆ