POKLON ZAVIČAJU: ZAVRŠEN MOST U MZ LAGATORE DONACIJOM SAITA LATIĆA

Prošle nedelje je završena izgradnja mosta u MZ Lagatore, koja je započeta prije nekoliko dana.

Most je izgrađen donacijom Saita Latića sa porodicom, koji je dugi niz godina u dijaspori, tačnije Švajcarskoj, a koji svoje penzionerske dane provodi u zavičaju.

Latić je prije sedam godina izrazio želju da se taj stari most renovira kako bi bio prikladan za korišćenje mještanima. Sa svojom porodicom je riješio da donira kompletna novčana sredstva za njegovu izgradnju iako je vrijednost radova oko 20.000 eura.

Opština Petnjica je ponudila Latiću da pomogne sa određenim iznosom sredstva, kako je on kazao u visini od 3.500 eura. Ipak Latić je želio da on plati sve  i na taj način sa porodicom doprinese zavičaju.

Ovaj most povezuje MZ Lagatore i MZ Trpezi sa Petnjicom i od velikog je značaja za mještane, građane i sve prolaznike, s obzirom na to da je stari most zahtjevao rekonstrukciju.

Pored toga, naveo je da je Bošnjačka stranka donirala 1.000 eura za rekonstrukciju.

Sait Latić je uučestvovao i u izgradnji starog mosta, naveo je da je sa svojim rahmetli ocem položio prve stope starog mosta i sam pokrenuo ideju da se taj stari most, koji je star nekoliko decenija, renovira.

,,Moj rahmetli otac i ja smo učestvovali u izgradnji  starog mosta I radili stope za most, a onda smo prije sedam godina pokrenuli inicijativu da se rekonstruiše taj stari most, nego međutim čekali smo svih sedam godina, nikakvih reakcija nije bilo od strane nadležnih i onda smo došli na ideju da započnemo akciju. i da dobrovoljno doniramo, snosimo cjelokupne troškove u izgradnji ovog mosta” kazao je Sait Latić.

Most u potpunosti još uvijek nije završen, fali još zaštitna ograda ali je primjer koliko naši ljudi u dijaspori vole svoj zavičaj i Petnjicu.

ERIS BABAČIĆ