SPORT I DIJASPORA: JOŠ JEDNA VRLO VAŽNA POBJEDA UNION 05 KAYL/TETANGE

Tako je to u sportu, kad krene – krene. I nije se lako zaustaviti.
Još se do kraja nije slegla radost zbog pobjede u prošlom kolu protivu FK Sandweiler, a razigrana momčad Mite Ličine, u osmom kolu prvog diviziona, za stotinka gledalaca, priredili su još jednu vrlo dobru sportsku priredbu i sa 2:1 pobijedili favorizovanu ekipu Cebre Luksemburg.

Počeo je Union napadački kao što smo i navikli da gledamo na zadnjim utakmicama i stvorio nekoliko vrlo izglednih šansi za gol. I tako iz jedne brze akcije golman Cebre na šut Jonnia Correia, izbija loptu u korner koji izvodi Kylian Chalumeau. Danas ponajbolji igrač Uniona – Pedro Rodrigues nalijeće na loptu iz kornera i topovskim udarcem sa 20 metara dovodi Union u vođstvo od 1:0.
Poslije prvog gola dolazi do malog opuštanja u odbrani Uniona što iskusna ekipa Cebre brzo koristi i poravnava rezultat na 1:1.

Poslije primnjenog gola Union stvara dvije 100% prilike za gol preko Ilhana Skenderovića koji pogađa stativu i nekoliko minuta kasnije prebacuje prazan gol. I kada su svi na stadionu Victor Marchal povjerovali da će se sa tim rezultatom otići na odmor, u zadnjoj minuti prvog poluvremena na dodavanje Jonni Correia najbolji strelac ove sezone Pedro Rodrigues dovodi Union u vođstvo od 2:1 što će se ispostaviti da je i konačan rezultat ovog meča.
U drugom poluvremenu Union je stvorio još nekoliko sjajnih prilika za gol i pametnom igrom priveo ovaj meč kraju i upisao tri nova boda što ga dovodi na deobi četvrtog mjesta na tabeli. Moramo dodati da se danas istakao i golma Uniona Elvin Šabanović koji je nekoliko puta sjajno intervenisao ispred napadača gostujuće ekipe. Dobar učinak su ostavili i ostali igrači porijeklom iz Crne Gore, Denis Ličina, sve bolji Arijan Rastoder, Ermin Osmanović koji je pogodio prečku u drugom poluvremenu, te Ilhan Skenderović.

Presjednik FK UNON 05 Mersudin Mita Ličina:

Pametnom igrom našeg tima protiv izuzetno dobre ekipe Cebre, Stvorili smo dosta šansi za gol i postigli dva posebno lijepa gola u prvom poluvremenu koji su nam donijeli pobjedu. U drugom poluvremenu smo igrali taktički – čuvali loptu i iz brzih kontra napada atakovali na gol Cebre.

Danas smo imali i dobru podršku naših prijatelja iz ZK Bihor, koji su bili naš dvanaesti igrač. Ovim putem im se najiskrenije zahvaljujem.