(FOTO I VIDEO) ODRŽANA IZLOŽBA AVNI BEHLULIJA

U okviru manifestacije IX Bihorsko kulturno ljeto, održana je izložba slika Avni Behlulija u petak 14.10.2022. godine u Centru za kulturu Petnjica, pod sloganom ,,Umjetnička simfonija – Covid 19“ Avni Behluli.

Avni Behluli je rođen je 17.10.1960. godine, dolazi iz Gnjilana, Kosovo i prvi put svoja umjetnička djela je predstavio u Crnoj Gori, tačnije u Centru za kulturu Petnjica.
Radovi su rađeni u nekoliko tehnika, koje su karakteristične za crtačke stilove, kao što su tuš, pero na papiru, grafit. On je publici u Petnjici predstavio svoje slike koje potiču iz svakodnevnog života i stvarnosti. Kao umjetnik velikodušne, svajesne kreativne ličnosti, popunjenava širok spektar umjetnika na Kosovskim kulturnim prostorima.

Direktor JU Centra za kulturu Petnjica Sinan Tiganj je kazao da mu čini posebno čast što Avni Behluli, svoje slike izlaze po prvi put u Crnoj Gori, a posebno u Centru za kulturu Petnjica.

,,Čast nam što Avni Behluli, izlaže svoja umjetnička djela po prvi put u Crnoj Gori, a posebnu čast nam čini što se upravo to dešava u našem Centru za kulturu“
Irvin Masličić poznati umjetnik, koji dolazi Berana, a koji je već dugi vremenski period poznaje i sarađuje sa umjetnikom Avni Behlulijem, je u kratkom obraćanju dao sud o slikama i radovima Behlulija i proglasio izložbu slika ,,Umjetnička simfonija – Covid 19“ Avni Behluli otvorenom.

ERIS BABAČIĆ