(FOTO) Ajša Latić osvojila treće mjesto na smotri recitatora u Beranama

Nedavno je u Beranama u JU Centru za kulturu Berane tradicionalno održana  VII  Državna smotra recitatora Crne Gore  kojoj su učestvovali pobjednici opštinskih takmičenja. Smotru je otvorio predsjednik opštine Berane Vuko Todorović.

Na smotri su  učestvovala  52 takmičara iz 18 opština raspoređena u  tri kategorije . Žiri u sastavu Mirsada Bibić-Šabotić   profesorica književnosti i poznata književnica  iz Rožaja, Slađana Bubanja – Merdović    glumica pozorišta iz Bijelog Polja  i Velimir Ralević , književnik iz Berana imali su veoma težak zadatak da odaberu najbolje u sve tri kategorije.

Našu opštinu i Centar za kulturu  na ovogodišnjioj smotri  su predstavljale dvije takmičarke:  Ajša Latić, učenica V razreda  JU OŠ “ Mahmut Adrović iz Petnjice u kategoriji do V razreda  I Alma Adrović,  učenica  IX  razreda JU OŠ” Savin Bor “ , u kategoriji od VI do IX razreda.

U kategoriji od I – V razreda prvo mjesto je osvojila Marija Kovačević iz Bijelog Polja , drugo mjestio je pripalo Jakovu Rakočeviću iz Danilovgrada  a treće mjesto je osvojila  Ajša Latić iz Petnjice sa neobičnom  recitacijom “ Kravlji štrajk” autorke Elizabete Georgijev  čiji je mentor profesorica  razredne nastave Sanela Latić.

Direktor Centra za kulturu Sinan Tiganj je istako da su obje naše predstavnice  oduševile žiri i prepunu salu  beranskog Centra za kulturu i da je malo nedostajalo da i u kategoriji do IX razreda osnovnih škola naša opština uzme još jedno treće mjesto. Tiganj je pored takmičarki odao priznanje  i mentorima naših takmičarki I dodao da od kada se organizuje  Državna smotra najboljih recitatora predstavnici  JU Centra za kulturu Petnjica   iz godine u godinu osvojaju nagrade. Inače Ajša Latić je i prošle godine bila pobjednik opštinske smotre recitatora ali zbog pandemije  nije održana  Državna smotra. Ovogodišnja smotra je još jedmom dokazala da  da imamo zaista talentovanu i nadarenu djecu samo treba odabrati prave stohove I uspjeh neće izostati.

ERIS BABAČIĆ