BD-FOND: Porodici Škrijelj 13.500€

Nakon posjete predsjednika udruženja BD-FOND, Envera Koraća, sedmočlanoj porodici Škrijelj, djeci koja su tragičnim slučajem ostala bez oba roditelja, donijeta je odluka da se uplati cjelokupna suma novca prikupljena za ovu porodicu.

,,Napominjemo da su ova sredstva prikupljena od strane naših članova i simpatizera, sa najavom da će ona biti raspoređena na mjesečnom nivou i u dužem periodu.

Razlog da preinačimo tu odluku je bila informacija koju smo dobili prilikom posjete djeci i razgovora sa njihovim sudskim starateljem, gospodinom Škrijelj Mehom, da je za kupovinu kuće preostala rata od 10.000€, koju je vlasnik potraživao baš u vrijeme naše posjete porodici.

Između ostalog smo se uvjerili na licu mjesta da kuća nije u potpunosti završena, tako da je do sada njih sedmoro djece moralo boraviti u dvije spavaće sobe. Prostorijama i kupatilu na spratu nedostaju jos finalni radovi, pločice, laminat i moleraj.

Ova sredstva će, osim za otplatu duga, biti upotrijebljena za dovršavanje pomenutih radova, kako bi djeca najzad dobila adekvatne uslove za boravak.

Još jednom se zahvaljujemo svim donatorima na podršci i molimo vas za razumijevanje.

Od porodice smo dobili ubjedljive dokaze da ovaj dug u ovom trenutku nije bilo moguće drugačije podmiriti“, saopštili su iz Udruženja BD-FOND Luksemburg.

E. B.