SVEČANO OTVORENA LOVNA SEZONA U PETNJICI

U nedjelju, 02. oktobra otvorena je lovna sezona u Lovištu, koja pokriva naša opština Petnjica.

Početak sezone lova je okupio preko 100 lovaca, članova Lovačke organizacije Petnjica, koji su u ranim jutarnjim satima izašli i sa nekoliko lokaliteta pustili svoje pse goniče u očekivanju da će uspjeti da nešto i ulove. No, ulov je ovog puta bio skroman.

Zajednički ručak za sve lovce je organizovan na uzvišenju Komarevac iznad Savina Bora, na kome su, pored lovaca, prisutvovali i brojni gosti i prijatelji lovačke organizacije. Bilo je i lovaca iz Luksemburga, Švajcarske, Slovenije i Kosova. Tokom ručka uručene su zahvalnice brojnim sponzorima.

Sponzori ovogodišnjeg otvarnja lovne sezone su: Semin Čivović, Ernad Ero Muhović, Rešad Šabotić, Edin Medo Latić, Sinan Taljo Adrović, Fehmo Ramčilović , Građevinsko preduzeće “Bihor”, DOO „Merak”, Ćevapdžinica „Hit“ iz Podgorice vlasnika Edina Ličine, “Tref” marketi Petnjica, džip klub “Baćo” iz Petnjice, opština Petnjica i Turistička organizacija Petnjica.

Zahvalnice je uručio predsjednik UO Zeno Rastoder, a prisutne je pozdravio i predsjednik opštine Samir Agović. On je poželio uspješnu lovnu sezonu i istakao organizovanost Lovačke oeganizacije, najavio da će opština uvijek pomagati njihove aktivnosti i ukazao na valorizaciju lovnog turizma koji treba biti jedna od aktivnosti na kojoj trebamo zajednički poraditi u narednom periodu.

Iz Lovačke organizacije su istakli da su između dvije lovne sezone svojim članovima obezbijedili lovačka odijela i da će i u narednom periodu raditi na poboljšanju uslova za svoje članove.

Takođe su istakli i odličnu saradnju sa Upravom policije – stanicom u Petnjici, čiji su uposlenici bili uvijek na usluzi.

Za bogatu trpezu pobrinuli su se radnici preduzeća DOO „Merak“ na čelu sa vlasnikom Emilom Muratovićem.

E. B.