DŽIP KLUB “BAĆO” TRPEZI- PETNJICA

Veliki entuzijasta, ljubitelj prirode i četvorotočkaša Baćo Hodžić, bio je jedan od prvih učesnika raznih džipijada u regionu. Sve dok je bio među nama rah.Baćo je na džipijade širom sjevera Crne Gore vodio i svoju kćerku Melisu i sina Mensura, te su oni vrlo rano zavoljeli ovaj rekreativni i vrlo egzotičan sport.

Poslije njegove smrti, oni su osnovali džip klub „BAĆO“ gdje su počeli okupljati ljubitelje džipova kojima su često neprohodnim putevima prevaljivali brda i doline po crnogorskim planinama. Učestvovali su na džipijadi u Bijelom Polju, Rožajama, Pljevljima, Petnjici…

Najbolji vozač ovoga kluba je jedina dama u Crnoj Gori koja se bavi off road sportom Melisa Hodžić koja osvaja zapažena mjesta na takmičenjima u klasi soft 1.

Valja napomenuti da je ovaj klub, prvi put po osnivanju, učestvovao na džipijadi u Petnjici koju je organizovao džip klub ”Bihor” iz Petnjice.

Na takmičenju na Puč-polju, učešće je uzelo oko 40 džipova koji su se takmičili u disciplinama Soft 1, Soft 2 i Soft 3. Nakon takmičarkog dijela, vožena je memorijalna vožnja za Baća Hodžića.

U kategoriji Soft 1, prvo mjesto uzela je Melisa Hodžić sa ostvarenim vremenom 3:36,4.

U kategoriji Soft 2, prvo mjesto – Mensur Hodžić rezultatom 4:03,25. dok je drugo mjesto ponio Eris Huremović.

U kategoriji Soft 3, prvo mjesto zazuzeo je Mursel Hodžić ostvarivši rezultat 3:30,92.

Džipijada u Pljevljima okupila je ljubitelje džipova iz gradova sa sjevera države na kojem su prisustvovali učesnici džip kluba Baćo iz Trpezi/Petnjica. Predstavili su se sa šest džipova u tri discipline. U disciplini Soft 1 prvo mjesto osvojila je Melisa Hodžić u veoma jakoj konkurenciji.

Članovi džip kluba “BAĆO” bili su uspješni na džipijadi “Izazov Bjelasice” održane u opštini Bijelo Polje, a čiji je organizator bio „Off road team” Bijelo Polje.

Članovi džip kluba BAĆO su osvojili nagrade u kategoriji Soft 1 – II mjesto Melisa Hodžić, Soft 2 – I mjesto Miro Hodžić

Džip klub Baćo broji 15 džipova, i preko 30 članova.

Ferid Muratović