SPORT I DIJASPORA: KAKVA IGRA TAKAV I REZULTAT

Juče, 28. avgusta ove godine, na stadionu Viktor Maršal u gradu Tertanžu, na jugu Luksemburga, oko dvjesto gledalaca imali su priliku posmatrati izuzetno kvalitetnu i na momente vrlo lijepu igru dva prvoligaška fudbalska kluba: Union 05, Tetange/Kayl i Red Star Merl-Belair.
Po izuzetno lijepom vremenu, pogodnom za igru, igrači oba tima imali su, bilo je očito, izraženu želju za pobjedom te su se skoro cijele utakmice smenjivali napadi, kontra napadi, snažni šutevi i majstorski driblinzi kakvi se rijetko viđaju na fudbalskim terenima klubova njihovog ranga.


Izabranici Mite Ličine, kao domaći tim, prvi su poveli golom hornog za igru Ilhana Skenderovića, ali je na kraju rezultat bio 3 : 3; baš onako kako su i jedni i drugi zaslužili svojom igrom, mada se blaga prednost u organizaciji igre može spravom pripisati fudbalerima Union 05. No, ako su crveni bili nešto bolji, gostujući tim je za nijansu imao više sreće, te je rezultat na kraju bio odraz pravog stanja na terenu.

Mora se naglasiti da je Union 05 tri piuta vodio i imao nevjerovatne šanse tokom cijele utakmice. U prvom poluvremenu silovito napadao, stvorio tri stopostotne šanse, dva puta je Ilhan Skenderović i jedanput Denis Ličina izlazili oči u oči sa protivničkim golmanom i svaki put je protivnički golman izašao kao pobjednik.
U drugom poluvremenu Union pojačava ritam i tako u 48. minuti preko Ilhana Skenderovića dolazi u vođstvo od 1:0, nije trajala radost puno, pet minuta kasnije Red-Star je izjednačio posle konfuzne intervencije odbrane domaćeg tima. U 65. minuti Union preko Rayane Loauria na centaršut Mehdi Toaurgist dolazi u vođstvo od 2:1, dva minuta kasnije Red-Star opet poravnava rezultat jer uspavana odbrana Uniona pušta protivničkog igrača da izađe oči u oči sa golmanom Šabanovićem i postiže lako gol za 2:2. Union i dalje napada i u 87. minuti najbolji igrač Uniona Mehdi Toaurgist je izborio penal koji je Pedro Duarte pretvorio u pogodak za 3:2. I kada su svi na tribinama mislili da će Union upisati tri boda, Unionov štoper Peti Seco pravi nevjerovatnu grešku rušeći bez ikakvog razloga igrača Red-Star u šesnaestercu Uniona, a sudija ovog meča je jedva dočekao da pokaže na 11 metara i tako Red-Star poravnava u 95. minuti za konačnih 3:3. Union je u drugom poluvremenu stvorio još nekoliko stopostotnih prilika ali je pravo čudo kako prvo, Denis Ličina pa onda Rayane Laouira i na kraju Pedro Duarte nisu uspeli da pretvore takve stopostotne prilike za gol. Na kraju vidljiv je napredak Unionove igre u odnosu na prošlu sedmicu kada su katastrofalno bili poraženi protiv Belvaux.

Predsjednik „Union 05“ Mita Ličina:

Pravo je čudo kako danas nismo pobijedili. Toliko stopstotnih prilika i opet samo jedan bod. No, vidljiv je napredak u kvalitetu igre u odnosu na prošlu sedmicu kada smo katastrofalno poraženi; moraćemo da eliminišemo neke propuste koje pravi naša odbrana a i naši napadači koji ne mogu postići gol iz takvih prilika. Žao mi je zbog publike koja je došla da nas podrži u velikom broju što nismo pobijedili ali opet ću ponoviti ova igra obećava i siguran sam da ćemo u narednim mečevima pružiti još bolju igru, te će i rezultat biti za istinsko radovanje – naglasio je Ličina.