FOTO: Održan VII šahovski turnir u Petnjici

Šahovski klub “Bihor” iz Petnjice pod pokroviteljstvom Opštine Petnjica i Centra za kulturu Petnjica, a u okviru manifestacije “DANI DIJASPORE 2022” organizovao je ,,VII OPŠTINSKI ŠAHOVSKI TURNIR“, 03. avgusta, u prostorijama Hotela u Petnjici. Na ceremoniji otvaranja turnira prisustvovali su direktor Centra za kulturu Petnjica Sinan Tiganj i potpredsjednik opštine Petnjica Sevludin Šabotić.

Učešće je uzelo 40 takmičara. Turnir se igrao po Švajcarskom sistemu devet kola, tempo igre deset minuta.

Osvajač turnira je Fide majstor Djukanović Sreten, srebrnu medelju je osvojio Asanin Radomir, dok se bronzanom medaljom okitio Andjic Milonja. Pored njih, još su novčano nagrađeni Dedeić Huso, Vjekoslav Vulević, Bulat Rade , Nurković Omer, Dragan popadić, Redzepovic Safet i Fahrudin Feratović. 

Specijalna nagrada za najbolje plasiranog igraća iz dijaspore pripala je Ramdedović Amelu.

Denis Šabotić ispred Šahovkog kluba “Bihor” je kazao za naš portal da mu, kao domaćinu, čini zadovoljstvo što su na turniru učestvovali takmičari iz različitih gradova Crne Gore.

„Čini mi zadovoljstvo da je na VII Opštinskom Šahovskom Turniru učešće uzelo oko 40 takmičara, kako domaćih tako i takmičara skoro iz svih gradova iz okruženja, kao i Podgorice i Tivta, što je samom takmičenju dalo na kvalitetu pa su se mogle vidjeti mnogo dobre partije. Turnir je protekao u najboljem redu, a ove godine smo po prvi put i uručili specijalnu nagradu za najbolje plasiranog igrača iz dijaspore. Želja nam je bila da dodatno motivišemo naše dijasporce da uzmu učešće na takmičenju i da taj dan uz finu atmosferu provedemo zajedno uz 64 crno bijela polja”, kazao je Šabotić.

ERIS BABAČIĆ