ODRŽAN MEĐUNARODNI KONCERT PRIJATELJSTVA U CENTRU ZA KULTURU PETNJICA

U prepunoj Sali Centra za kulturu Petnjica, nakon premijere predstave “Hasanaginica” uslijedio je “Međunarodni koncert prijateljstva” u organizaciji Centra za kulturu Petnjica i Saveza Crnogoraca Hrvatske.

Izvođači koncerta su: Mješoviti pjevački zbor “SEMPRE ALLEGRO” iz Rijeke, a muzički predvodnik ansambla, tačnije dirigentica i osnivačica zbora je Helga Dukarić Dangubić.

Zbor je u kratkom vremenu svog postojanja ostvario čak deset međunarodnih nastupa i zabilježio zapažene rezultate.

Za gostovanje ovog mješovitog hora iz Hrvatske, najveće zasluge pripadaju Savezu Crnogoraca iz Hrvatske, na čelu sa Ljubom Radovićem.

Publika u Petnjici je sa oduševljenjem i ovacijama pozdravila ovaj mješoviti pjevački zbor, a direktor Centra za kulturu Petnjica Sinan Tiganj je kazao da je gostovanje hora “Sempre Allegro” bio pun pogodak, jer je publika u Petnjici imala priliku da se upozna po prvi put sa ovakvom vrstom muzike.

“Gostovanje mjesovitog hora” SEMPRE ALEGRO” iz Rijeke je bio pun pogodak, jer je naša publika bila u prilici da se po prvi put sretne sa ovakvom vrstom umjetnosti i muzike, a aplauzi su dokaz da smo razumjeli. Ovaj koncert prijateljstva je potvrda dobre saradnje sa Udruženjem Crnogoraca iz Rijeke kojim koordinara gospodin Ljubo Radović na čemu smo zahvalni. Nadamo se da ćemo nastaviti započetu saradnju i uskoro i sami biti u prilici da uzvratimo posjetu i predstavimo se našim programima. Zahvanost dugujemo i prisutnima koji su ispunili salu na oba današnja programa”, rekao je Tiganj.

ERIS BABAČIĆ