DAN DRŽAVNOSTI OBILJEŽEN EKO AKCIJAMA: ČIŠĆENJE HAJRAT ČESAMA U BIHORU

U organizaciji NVO ,,Eko Vrbica“ i vajber grupe ,,Dobro Djelo“ administatora Mirsada Hadrovića organizovano je čišćenje otpada i smeća pored hajrat-česmi na putnom pravcu Stenice-Turjak i tom prilikom očišćeno je sedam hajrat-česmi.

Ovo je još jedna akcija i pokazatelj da se Dan državnosti može proslaviti na mnogo način, a ne samo kako nam je saopšteno uz roštiljijadu i jagnjetinu, Mirsad Hadrović je kazao da će nastaviti sa ovakvim sličnim akcijama u Petnjici.

,,Ovo je pokazatelj da Dan državnosti može da se proslavi i na drugi način i želimo da pokažemo da mi državu volimo tako što je uređujemo i radimo na očuvanju životne sredine i našeg Bihora Ne samo 13.jula, već svakim danom treba da radimo na uljepšavanju i čuvanju Crne Gore to je naša poruka. Nastavićemo sa ovom I sličnim akcijama na teritoriji Opštine Petnjica, a tu pozitivnu energiju pokušaćemo da porširimo na cijelu teritoriju Crne Gore“, saopštio je Hardović.

Veliki aktivista i borac za očuvanje životne sredine predsjednik NVO ,,Eko Vrbica“ Hidajet Ćeman je kazao da sa njegove tačke gledišta, ovaj posao koji oni dobrovoljno odrađuju, na zapadnoj Evropi, Americi i uređenim državama funkcioniše drugačije,

,,Na zapadu ovaj posao odrađuju lokalne uprave, na taj način što se organizuju ljudi, koji su osuđeni za neka lakša djela u pratnji policije, angažovani su na društveno korsini rad. Htio bih da pozovem lokalnu samoupravu da se više posveti ovom problemu i da pristupi njemu krajne odgovorno i da ne prepušta ovakve probleme na milost i nemilost građana“

Ovu akciju je pozdržao i Dano Kočan, aktivista iz Slovenije, koji se u Petnjici trenutno nalazi na odmoru, ali je izrazio želju da pomogne u uljepšavanju i očuvanje Bihora.

U nedelju će se nastaviti akcija čišćenja putnog pravca Vrbica-Trpezi od mjesta zvanog Selište do Kutnjeg Brda, okupljanje je zakazano na mjestu Kraka u 14.00h.

ERIS BABAČIĆ