MUHOVIĆ: Hairli bilo!

Adnan Muhović

Bivši popredsjednik SPP i bivši član predsjedništva BS-a Adnan Muhović oglasio se povodom jučerašnjeg dešavanja u vezi sa napuštanjem SPP-a, odnosno isključivanja iz te partije.

“Došao sam u SPP 17.jula prošle godine striktno zbog rahmetli Muamera Zukorlića, što sam i javno kazao, a i na jednom sastanku kojem je on predsjedavao u Novom Pazaru. Da je on umro dan prije ne bih pristupio SPP-u, jer kao što se i vidi, SPP danas u Srbiji liči na špansku seriju, a u Crnoj Gori na ringišpil i cirkus.

Pokušao sam da im pomognem i uspio u tome na lokalnim izborima u Petnjici, međutim, umjesto da mi budu zahvalni, nedavno su iz centrale stranke kazali da oni u Rožajama neće da rade kao mi u Petnjici, te da smo mi Bihorci za žaljenje. Tu sam jasno vidio da ne razumiju politiku i da su više za neku organizacionu strukturu vjerskog tipa i planinarenje.

Nizašta nisam imao podršku, čak ni za Odluku o obilježavanju genocida u Srebrenici, jer smeta njihovom šefu iz Beograda Vučiću, koji, naravno ne priznaje genocid i još ga ismijava. Takodje, permanentno zaobilaženje mene kao potpredsjednika za koordinaciju rada opštinskih odbora i još jednog istaknutog člana Predsjedništva, izazivalo je revolt i nezadovoljstvo. Kap u prepunoj čaši je bio udar na Islamsku zajednicu, odnosno Ugovor koji je ona napravila sa Vladom Crne Gore, za koji i Reis-ul-ulema iz Sarajeva Kavazović kaže da je dobar i da bi oni bili zadovoljni kad bi i u Bosni takav bio potpisan sa državom.

No, nije važno što odgovara njemu i svakom, vazno je da ne odgovara zvanicnom Beogradu. Takodje, tzv.sjednica Predsjedništva nije održana 3. jula vec 2. jula i mene nisu upoznali sa zaključkom sa iste, što je vrhunac licemjerstva, na koji sam odgovorio recipročnim mjerama odmah po saznanju o razrješenju. I sad, poštovani gradjani i glasači, zamislite stranku koja u cijeloj državi ima tri odbornika da ostane bez jednog zbog sopstvenog neznanja. No, bilo je i jačih stranaka u Crnoj Gori pa su nestale, nista strašno ni mali SPP! Hairli bilo!