IZLOŽBA SLIKA I CRTEŽA ŠEKA ŠABOTIĆA U CENTRU ZA KULTURU GUSINJE

U JU Centar za kulturu Gusinje održana je izložba slika Šeka Šabotića pod nazivom ,,Geometrijska Harmonija” i ,,Plastenik”.

Šeko Šabotić je rođen u selu Tucanje, a srednju stručnu školu završio je u Podgorici. Likovnu akademiju 1981. godine upisao je u Sarajevu. Diplomirao je 1987. godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Na crnogorskoj likovnoj sceni je već dugi niz godina sa krajnje zanimljivom i kompleksnom autorskom poetikom. Vrsni poznavalac brojnih likovnih tehnika i umijeća, koji svoje ideje i znanje prenosi i oslikava na parče papira ostavljajući tako pečet svog vremena budućim generacijama, na najbolji način promoviše svoj zavičaj i svoj kraj, a takođe u svom zavičaju stvara likovna djela: crteže, slike, skulpture.

On je publici u Gusinju predstavio neka od najzapaženijih djela inspirisana zavičajem, nostalgijom i prirodnim pejzažom.

Šeko Šabotić je takođe pored brojnih izložbi, predstavio se i publici u Njemačkoj u najstarijem evropskom univerzitetskom gradu Tubingenu imao kolektivnu izložbu u Gradskom muzeju u društvu 86 slikara iz Njemačke, po glasovima publike dobio drugu nagradu za sliku ,,Naša domovina” – ,,Unsere heimat”

ERIS BABAČIĆ