Bihorac Endži Kočan novi član grupe “Nervozni poštar”

ENDŽI KOČAN

Endzi Kočan, je porijeklom iz Petnjice tačnije Godočelja, a koji živi i radi u Luksemburgu, dugi niz godina se bavi muzikom i jedan je od popularnih naših muzičara u Luksemburgu. On je uplovio u muzičke vode relativno rano, kako nam je saopštio za portal Radio Petnjica sa svojih pet godina je dobio prvu harmoniku i pokazao svoj talenat za muziku,

,,Oduvijek sam volio muziku. Sa svojih pet godina je krenula moja muzička karijera, nakon što sam od roditelja dobio na poklon prvu harmoniku“ Saopštio je Endži Kočan.

Nakon toga upisuje Muzičku školu u Podgorici 1988. godine, spletom događaja i okolnosti Endži zajedno sa svojom porodicom 1992. odlazi u potrazi za boljim životom u  Luksemburgu i tamo nastavlja svoju dalju karijeru.

,,Upisao sam Muzičku školu u Podgorici i već sam se nalazio pri kraju školovanja, ali svi ti događaji i dešavanja devedesetih su prouzrokovali da sa svojom porodicom napustimo Crnu Goru i pođemo u potrazi za boljim životom naša destinacija je bila Luksemburg, gdje i sada živimo“

Već je tada bilo jasno da će njegov talenat za muziku kad-tada ugledati svjetlost dana. Kao mali učestvovao je na raznim priredbama i muzičkim takmičenjima, gdje je osvajao publiku i pobjede u Luksemburgu, a da njegov talenat za muziku nije mogao ostati nepropraćen govori i činjenica da je upravo na tim takmičenjima došlo do saradnje njega i Amira Ćatića, koji ga je zapazio i uveo u muzičke vode. Tada kao petnaestogodišnjak Endzi i Amir osnivaju svoj bend i ulaze polako u muzički i kafanski svijet. Oni su svojim nastupima polako osvajali srca brojne publike u Luksemburu, a i šire.

Endži Kočan iza sebe ima karijeru bogatu nastupima i brojnim hitovima, neki od njih su: Bomba, Godine moje, Sejo moja, Ugasi svjetlo i mnoge druge,  a kvalitet njegovog vokala prepoznala je i popularna Ex-Yu grupa Nervozni poštar, koja je riješila da ponovo obnovi svoju slavu koju je prekinuo rat u bivšoj Jugoslaviji, a u čijim redovima će se od sada nalaziti Endzi Kočan kao glavni vokal.

Nervozni poštar, je jedna od najneobičnijih grupa, koja je na prostoru bivše Jugoslavije doslovno žarila i palila sredinom osamdesetih godina. Nervozni poštar je prije 30 godina spojio nespojivo, hard rok i folk začinio sve to dobrom zezancijom i stvorio muziku koju su jednako pohlepno konzumirali i rokeri i narodnjaci.

Grupa je imala svoj prvi nastup u ovom sastavu u petak 1. jula na Jahorini na festivalu  „Jahorina HOT 2022“ gde su pored njih nastupale i regionalne zvezde Ceca, Aca Lukas, Vlado Georgiev, S.A.R.S, Kiki Lesendrić i Piloti, DJ Umek i DJ Dejan Milićević.

Nakon Jahorine u petak, grupa Nervozni poštar je sinoć imala uspešan nastup u klubu Garaža u Beogradu.

Nervozni poštar će sa novim pevačem, Endžijem Kočanom, ponovo snimiti svoje stare proverene hitove u novom izdanju a potom kreću na balkansku, evropsku i svetsku turneju.

ERIS BABAČIĆ