ZK Bihor ne zaboravlja one koji su se srcem borili za njegovo stasavanje: MEMORIJALNI TURNIR U ZINGU „NEDŽIB NELJO CIKOTIĆ“

Po sedmi put, 26. juna ove godine, ZK Bihor iz Luksemburga organizovao je Memorijalni turnir u zingu „Nedžib Neljo Cikotić“ u znak sjećanja na strastvenog igrača ove kartaške igre i aktivnog člana ZK Bihor.

Učestvovalo je dvadeset ekipa dobro uvježbanih igračkih dvojaca koji godinama poniru u tajne ove drevne kartaške igre.

Takmičenje je otvorio predsjednik ZK Bihor Edin Medo Latić, poželio fer igru i sreću igračima, te napomenuo da ZK Bihor nikada neće zaboraviti one koji su se srcem borili za njegovu opstojnost i ugled koji uživa u cijelom svijetu.

Za dobru organizaciju turnira pobrinuo se Hamid Rastoder Savinoborski koji je itekako zaslužan za uspjeh ovog turnira, a čiji rezultat je na kraju glasio:
I. mjesto: Jasmin Miko Šabotić i Alen Mehović;
II. mjesto: Džemal Skenderović i Asad Agović i
III. mjesto: Alija Rastoder i Amer Gorčević Gorčilo

Nagrade najboljima uručili su sportski veterani Nuno Skenderović, Meho Murić Mance, Hamid Rastoder Savinoborski te jedan od najstarijih i najaktivnijih članova kluba Sabrija Ramdedović.

Takmičenje je završeno u fer i sportskom duhu, a na pobjednicima je da i u budućnosti opravdaju ovaj kartaško-sportski trijumf.

F. S.