REMZIJA AGOVIĆ PROVOZAO KADILAK IZ 1967. KROZ PETNJICU

Bihorac Remzija Agović koji živi i radi u Švedskoj sa svojim ljubimcem, oldtajmerom Cadillac Devil-om prešao je više od 3.000 kilometara i došao u Bihor.

Kako kaže naš sagovornik, nijedan avion, niti prevozno sredstvo, ne može da se poredi sa vožnjom ovog oldtajmera.

„Oduvijek sam bio veliki ljubitelj automobila, tako da sam i pokrenuo biznis. Bavim se uređivanjem, opravkom, kupovinom i prodajom oldtajmera.

Iskreno ne znam tačan broj automobila koje sam imao. Kada bih počeo da nabrajam, siguran sam da bih se zabrojao.

Cadillac s kojim sam doputovao iz Švedske je bio u jako lošem stanju, sa lošom limarijom, motorom, pa čak i mjenjačem, koji nije bio u funkciji. Restauraciju sam platio oko 10.000 eura. Trudio sam se da svi djelovi budu iz ‘67 godine kako bi očuvao njegov pravi izgled.

Star je oko 55 godina, proizveden je u Americi, a njegova kubikaža iznosi sedam hiljada sa V8 motorom i imam ga već punu godinu.

Nijedan avion niti bilo koje prevozno sredstvo ne može da se poredi sa vožnjom sa ovim oldtajmerom“, kazao je Remzija.

Remziji je društvo pravio Šveđanin Per Magnus Broman koji je imao veliku želju da posjeti rodni kraj njegovog prijatelja.

„Kada sam trebao da krenem na put, znao sam da nema potrebe Magnusa da pitam da li želi da pođe sa mnom u Bihor. Oduševio se.

Posjetio je Vrbicu i Radmance, kaže da do sada ne pamti da je u ljepšem i mirnijem mjestu boravio“,  navodi naš sagovornik.

Remzija takođe posjeduje još jednog Cadillaca, u crvenoj boji, koji planira da iznajmljuje.

„Ljudi su zaista impresionirani automobilom i njegovim izgledom”, zaključio je Remzija Agović.

ALMINA LIČINA