REFAD HUREMOVIĆ: Branim drugi put Meha Agovića nakon osam godina

Refad Huremović, Pajo, reagovao je na komentar, koji je Denis Šabotić uputio u vezi sa fudbalskim turnirom “Igrom protiv zaborava – Meho Agović” koji se održan u nedelju.

,,Rane i smrt rahmetli Meha Agovića, još uvijek nijesu zarasle i ja sam se portalu Radio Petnjica obratio da po drugi put odbranim časnog i poštenog Meha Agovića. Meho nije bio sportista, ali je radio stvari koje su mnogo značajnije, pomagao je narod i bio na usluzi svakom pojedincu. Imao bih jedno pitanje za Denisa Šabotić, zašto nije reagovao 2016. godine kada je opština takođe bila organizator memorijalnog turnira ,,Meho Agović“, a on jedan od glavnih organizatora, zašto mu tada nije smetalo da je Opština organizator? Meho nije ubijen zato što je krao, silovao nego je ubijen nevin. Molim predsjednika opštine Samira Agovića da provjeri biografiju svakom zaposlenom, jer neki su možda odgovarali za određena krivična djela, a rade ili su radili u opštini.

Takođe htio bih da zamolim još nešto opštinu Petnjica, a to je da odradi obračun svih memorijalnih turnira koju su organizovani pod sloganom “Igrom protiv zaborava – Meho Agović“ koji su se održali do sada i koliko su koštali ti turniri, a ja sam spreman svaki cenat da uplatim, da se ne bi dolazilo više u ovakvu situaciju i pominjanje rahmetli Meha u bilo kakvom kontekstu, a sve zbog ličnih i političkih interesa. U prilogu vam dostavljam fotografiju, koja postoji na portalu Radio Petnjia a na kojoj se jasno vidi Denis Šabotić, kako priprema organizaciju memorijalnog turnira, koji je i tada bio u organizaciji opštine Petnjica.“, zaključio je Refad Huremović.

S.R.