Učenički parlament SMŠ Petnjica na takmičenju Učeničkih parlamenata Crne Gore osvojio treće mjesto

Učenički parlament JU Srednje Mješovite škole Petnjica na takmičenju Učeničkih parlamenata Crne Gore 2021/2022. godine osvojio je treće mjesto.

Učenički parlament je na takmičenju na kom je učestvovalo 24 Učenička parlamenta koji organizuje Unija srednjoškolaca osvojio 86 bodova, što je bilo dovoljno da zauzme treće mjesto i osvoji kao nagradu tablet koji daruje Unija srednjoškolaca Crne Gore u saradnji sa Tehnomaxom.

Ovom prilikom učenik IV razreda gimanzije, predsjednik Učeničkog parlamenta Šaban Adrović za portal Radio Petnjica izrazio je veliko zadovoljstvo i zahvalnost svim učenicima koji su doprinijeli ovom realizovanom projektu.

“Naš zajednički rad je urodio plodom i veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da budem na čelu pobjedničkog tima, a ovo je svakako i dobar motiv i osnova za dalji rad i postizanje značajnih rezultata. Samo takmičenje sprovedeno je od strane Unije srednjoškolaca Crne Gore.

Biti među pobjednicima od ukupno dvadeset četiri prijavljena učenička parlamenta srednjih škola, rezultat je vrijedan divljenja. Ovaj plasman je rezultat našeg zajedničkog rada, truda i zalaganja u ovoj školskoj godini. Naravno, ovo je i još jedan dokaz važnosti uloge koju učenički parlament kao institucija ima u samom procesu obrazovanja.

Zahvaljujemo se i institucijama i medijima koji su podržavali aktivnosti našeg Parlamenta i time doprinijeli plasmanu”, saopštio je Adrović.

Na završnoj sjednici Učeničkog parlamenta maturantima su dodijeljene zahvalnice za doprinos Parlamentu, dok će ostalim učenicima zahvalnice biti dodijeljene naknadno.

Zahvalnice je uručila koordinatorka Parlamenta, prof Dijana Tiganj.