Pozorišno društvo “Divan” poslije pauze ponovo aktivno

Pozorišno društvo “Divan” iz Petnjice, poslije godinu pauze zbog korona virusa i podmlađivanja društva, ponovo je započelo sa pripremama početkom mjeseca.

Društvo “Divan” iz Petnjice postoji od aprila 2015. godine i svojim nastupima predstavili su se diljem Evrope i regiona.

U svom repertoaru, mladi glumci iz Petnjice imaju četiri uigrane predstave, jedne autora Dragana Koprivice, a tri scenarija i režije predsjednika društva Reha Ramčilovića.

“Ove godine smo intenzivno počeli sa radom i radimo na predstavi Hasanaginica. Režiju će najvjerovatnije uraditi Alija Redžematović iz Plava, a scenario sam pisao ja”, istakao je Ramčilović.

“Kompletna oprema ili narodna nošnja je obezbijeđena za ovu predstavu zahvaljujući našim donatorima, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo, a biće pozvani na premijeru predstave za Dane dijaspore u Petnjici.

U narednom periodu, sa našim glumcima u planu nam je da odradimo još dvije predstave, za koje se nadamo da će se uspješno realizovati sa ciljem da se predstavimo u Crnoj Gori, regionu i Evropi.

Za rad i uspješnost ovog društva, želim da se zahvalim Upravi JU Centra za kulturu Petnjica, što su nam ustupili prostorije za probe, kao i opštini Petnjica na čelu sa Samirom Agovićem za materijalnu pomoć i za ustupanje prostorije, u kojoj su smješteni naši rekviziti”, zaključio je predsjednik pozorišnog društva “Divan” Iz Petnjice.