(FOTO I VIDEO) VEČERA ZA AKTIVISTE NA FESTIVALU „MAJSKI SUSRETI DIJASPORE U LUKSEMBURGU“

U Centru za kultru u Rumelanžu, u organizaciji udruženja ZK Bihor, 21. maja organizovana večera za aktiviste/radnike na Festivalu „Majski susreti dijaspore u Luksemburgu“  koji su održani 8 i 9. maja na stadionu u Tetanžu.

Zahvaljujući njihovom radu i odgovornosti, ponovimo to još jednom, Festival je završen kako je i planirao Odbor ove organizacije, te su se preko 2 000 posjetioca osjećali kao u svom domu, zašto se i zalaže  ZK Bihor još od svog osnivanja – da se oni koji mu na bilo koji način priđu tako i osjećaju.

Veče je otvorio Edin Medo Latić, predsjednik UO ZK Bihor, zahvalio se i čestitao aktivistkinjama i aktivistima na njihovom nesebičnom zalaganju i ozbiljnosti tokom festivala, naglašavajući da je, zahvaljujući njima, ZK Bihor još jednom sa visokom ocjenom položio ispit zrelosti.

 

Sinošnja večera,  uz muzičko-zabavni program, bila je nastavak i završnica pomenutog festivala, a skupu su prisustvovali aktivistkinje i aktivisti sa članovima svojih porodica.
Bilo je to još jedno prepoznatljivo bihorsko druženja uz obilatu sofru i dobru muziku.

Meni, kao autoru ovog teksta, i kao uredniku revije Bihor ostaje divljenje i ponos se što sam okružen ljudima koji znaju šta i kako hoće.

 

Napomenimo i to da se ovaj datum poklopiuo sa Danom nezavisnosti Crne Gore, te su sa pozornice, u više navrata, upućivane čestitke povodom ovog značajnog datuima i klicalo se Crnoj Gori.

F.S.