KNJIŽEVNO VEČE NATAŠE ŽURIĆ U PETNJIČKOM CENTRU ZA KULTURU

JU Centar za kulturu Petnjica organizuje književno veče Nataše Žurić, koje će se održati u Opštinskoj Sali 18.05.2022 god. Sa početkom od 18.00h

Moderator večeri biće magistar književnih nauka Dijana Tiganj.

Nataša Žurić rođena je u Mojkovcu 1967.godine. Član je književnog kluba “Grlica” i Udruženja pisaca i književnih prevodilaca Crne Gore. Njena poezija, priče, eseji, našli su mjesto u zbornicima, časopisima, na portalima: Grlica, Odzivi, Novine sjevera, Montenegrina, Avlija, Ženski glas, Mojkovačke novine, Danas, Espona, Komuna, AKADEMIJA.ART.HR, ARS, IDENTITET, kao i u mnogim međunarodnim zbirkama poezije i književnim časopisima. Jedan je od autora “Poetika u djelu Blaža Šćepanovića”, kao i učesnik okruglog stola o životu i djelu Blaža Šćepanovića. Zastupljena je kao romanopisac, u monografiji “Mivrenim Tragom” prof. Sofije Kalezić i antologiji “Crnogorske poetese”, koju je sabrao Bogić Rakočević književnik i publicista. Učesnica je mnogih književnih skupova, kako u zemlji, tako i u regionu.

Njena poezija je prevedena na više svjetskih jezika, a do sada je objavila zbirke poezije: “Haljina od leda”, “Led i oganj”, “Ognjena zamka”, “Koštac pod sidrom”, roman “Vječnost u plamenu” i zbirku kratkih priča “Pupčanik”.

Svi građani Petnjice i ljubitelji pisane riječi imaće priliku da se upoznaju sa književnim djelima Nataše Žurić.

ERIS BABAČIĆ