PETNJIČKE ŠKOLE EVAKUISANE ZBOG DOJAVE O BOMBI, NE RADE ŠKOLE ŠIROM CG

Škola

Jutros je na zvanični mejl škola u Petnjici stigla anonimna dojava o postavljenim bombama. Đaci su vraćeni kući i nastava je odložena.

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta donijelo je odluku da se danas prekine nastava u svim školama u Crnoj Gori zbog prijetećih anonimnih poruka, koje su osvanule jutros na brojnim zvaničnim školskim mejlovima.

U toku je evakuacija zgrade opštine Bar u kojoj su smješteni i drugi državni organi u tom gradu, ali i vrtići i škole u Baru su takođe dobili dojave o terorističkim napadima i one se evakuišu

Iz Uprave policije kazali su Standardu da su sve prijeteće poruke upućene putem lažnog mejla koji nije potpisan, kao i da su raspoložive policijske ekipe na terenu.

Jedna od njih je i dojava o postavjenoj bombi u vrtiću “Jevrosima Jevra Rabrenović” u Mojkovcu koji je trenutno zatvoren. Ta informacija je jutros saopštena roditeljima djece koja pohađaju ovu ustanovu, na Viber grupama.  Dojava o bombi stigla je i u OŠ “Kekec” u Sutomoru.

Dojava o bombi je javljeno i u Osnovnoj školi “Savo Ilić” u Kotoru, a u Osnovnoj školi „Blažo Jokov Orlandić“ u Baru, učenici su jutros vraćeni kući.

Takođe, osnovne škole u Herceg Novom upravo je evakuisana.

Zbog dojave o bombi evakuisane su i tri nikšićke osnovne škole, “Miilija Nikčević”, “Olga Golović” i “Braća Ribar”.

Takođe, zbog sumnje da je postavljena bomba, evakuisana je i OŠ “Risto Manojlović” u Kolašinu.