USPJEH BIHORSKIH ĐAKA: UČENICI “OŠ 25. MAJ” U FINALU TAKMIČENJA ZA PROGRAMIRANJE

Učenici osnovne škole „25. MAJ“ iz Vrbice nastavljaju da nižu uspjehe na državnim takmičenjima. Naime, nakon što je Džejla Adrović postigla drugo mjesto na državnom takmičenju u šahu u Podgorici, sada se tim učenika koji čine: Dina Agović, Ensar Agović, Omer Agović i Džejla Adrović, plasirao u finale državnog takmičenja za programiranje na mikrobit uređajima. Direktor ove škole, Alen Ćeman je istakao zadovoljstvo zbog talenta i uspjeha naše djece koji prevazilazi granice naše male opštine.

„Još jedan veliki uspjeh naših učenika. Sa našim projektom „Zaštita od požara“ ušli smo u finale takmičenja na državnom nivou i to u dvadeset najboljih. Očekujemo dobar plasman. Učenici su zajedno sa mentorkom Mirelom Ćeman formirali mikrobit klub i proteklih mjeseci sa velikim interesovanjem radili na programiranju. Osim protivpožarnog senzora, uspjeli su da isprogramiraju i fontanu i uličnu rasvjetu i da sve to upakuju u jednu predivnu maketu.“

Međutim, ovo nije jedini uspjeh. Učenik četvrtog razreda Arijan Adrović (mentor Šabo Ćeman)  i učenica prvog razreda Elisa Adrović (mentor Eldina Agović) su se sa svojim likovnim radovima plasirali među 70 najboljih radova na likovnom konkursu „Daj odrasli svijete budi jednom dijete“ koji je organizovao Sekretarijat za kulturu i sport. Njihovi radovi će biti izloženi u KIC-u „Budo Tomović“ u Podgorici tokom svečanog otvaranja manifestacije „Dani Dragana Radulovića“.

Selma Adrović