SREDNJOŠKOLCI IZ PETNJICE POSJETILI DJEČIJI DOM U BIJELOJ

Učenici Srednje Mješovite škole Petnjica, Minela Hodžić, Alan Kočan i Amra Tiganj sa koordinatorkom Dijanom Tiganj  prisustvovali su u Tivtu završetku  humanitarne akcije “Njihov osmijeh vrijedi više”, čiji su organizatori Savez studenata Ekonomskog fakulteta i NVO Nacionalni osmijeh Crne Gore. Akciju je podržala Unija Srednjoškolaca Crne Gore, preko koje je naša škola dobila poziv za učešće.

Tokom posjete kojoj su prisustvovali srednjoškolci, osnovci i studenti koji su učestovali u akciji speovedenoj širom Crne Gore štićenicima Dječijeg doma “Mladost” u Bijeloj, donirane su stvari potrebne djeci, kupljene od novca koji se sakupljao. Pored donacije, organizatori su priredili i manifestacije muzičkog i zabavnog karaktera namijenjene djeci, a među učesnicima su bile naše i regionalne zvijezde, poput Bojana Marovića i Dušana Svilara, kao i KUD “KIC Budo Tomović”.

Koordinatorka Učeničkog parlamenta ističe zadovoljstvo i lijepe utiske iz Bijele.

„Prezadovoljni smo boravkom u Bijeloj. Bilo je to nezaboravno iskustvo za naše učenike i vratili smo se puni lijepih utisaka. Pohvalila bih ovom prilikom sve članove našeg Učeničkog parlamenta, a pored učenika koji su bili, Alana, Amre i Minele, posebno se zahvaljujem predsjedniku Učeničkog parlamenta Šabanu Adroviću koji je sve ovo organizovao, kao i Almini Ličini, koja je učestvovala u kupovini stvari za djecu.

Nadamo se da smo djeci uljepšali jučerašnji dan, da će im se stvari dopasti, a posebno nam je drago što je naša škola bila dio ove akcije. Njihov osmijeh zaista vrijedi više“, zaključila je Dijana Tiganj.

ALMINA LIČINA