AMBASADOR PALESTINE POSJETIO PETNJICU

 

Predsjednik opštine Petnjiica Samir Agović ugostio je ambasadora Palestine u Crnoj Gori Rabija Alhantulija. 

Razgovarali su o ekonomskim i kulturnim mogućnostima saradnje izmedju opštine Petnjica i Ambasade.

Alhantuli je za portal Radio Petnjica izrazio veliko zadovoljstvo što se našao u prilici da dijeli iftarsku sofru sa građanima Petnjice koji su uvijek iskazivali solidarnost i vezu sa palestinskim narodom.

„Bilo je posebno zadovoljstvo danas posjetiti najmlađu crnogorsku Opštinu Petnjica i dijeliti iftarsku ,,sofru” sa građanima Petnjice koji su uvijek iskazivali posebnu solidarnost i vezu sa našim narodom.

U razgovoru sa predsjednikom Opštine razmotrili smo prilike za saradnju na ekonomskom i kulturnom planu, kao i bratimljenju jednog od palestinskih opština i Opštine Petnjica“, ističe Alhantuli. 

Agović posebno ističe činjenicu da mogu ostvariti još konkretniju saradnju sa opštinama u Palestini.

„U ovorenom razgovoru sa ambasadorom Palestine imao sam prilike sa svojim saradnicima da razgovaram na neliko tema.

Ono što želim posebno da istaknem jeste da smo ambasadora upoznali sa prilikama, potencijalima, problemima i izazovima u našoj Opštini, najviše smo se koncentrisali na razgovor oko potrebne i moguće saradnje na kulturnom i ekonomskom planu.

Ono što sam posebno naglasio Ambasadoru jeste činjenica da bi imali još konkretniju saradnju ukoliko bi uspjjeli da nađemo neku od opština u Palestini s kojima bi ostvarili pobratimstvo, a na taj način se još više upoznali.

Vrlo je važno da Ambasador potencijalnim investitorima prenese sve naše potencijale koje ćemo kasnije konkretizovati kroz izradu jedne propagandne brošure na engleskom i arapskom jeziku, obzirom da Rabi Alhantuli ima mnoge sadržajne kontakte sa raznim investitorima iz raznih država.

Zajedno smo zaključili da je ovo jedna sjajna prilika da ambasadora upoznamo sa činjenicom da je opština Petnjica jako mlada dosta toga uradila, ali i da postoje mnogi problemi, posebno kada je u pitanju razvoj kapitalnih projekata kao i zaštita životne sredine.

Takođe zaključak naše komunikacije na sastanku jeste da saradnja treba da se nastavi i da u narednom periodu delegacija opštine Petnjica treba da posjeti ambasadu Palestine.

Na samom kraju želim da istaknem zahvalnost Ambasadoru za organizaciju iftara za postače naše opštine, to je pokazalo simboliku naših istih vrijednosti kao i pripadnosti slične kulture“, zaključio je predsjednik opštine Petnjica Samir Agović.

ALMINA LIČINA