(FOTO I VIDEO) PETNJICA SVE VIŠE ZATRPANA OTPADOM: “DIVLJE” DEPONIJE I NA PRIVATNIM IMANJIMA

Na teritoriji opštine Petnjica sve je više nelegalnih deponija, koje nesavjesni građani odlažu pretežno na društvenom zemljuštu.

Na putnom pravcu Vrbica-Trpezi u mjestu Jelah na imanju rahmetli Muslije Hadrović nalazi se velika količina otpada, koji su nesavjesni građani odložili.
Na toj poziciji nalazi se potok kojeg je smeće skoro prekrilo.

U proteklih godinu, kažu vlasnici imanja porodica Hadrović, da je za nevjerovati da i pored kontejnera, naš narod iz nemara i nesavjesnog razmišljanja, onako u vožnji i kroz prozor izbaci smeće, ne samo na našem imanju, nego i duž puteva u Petnjici.

„Prijavili smo nadležnim institucijama u Petnjici i platili smo osobe da kontolišu bacanje smeća na toj poziciji. Ovdje niko nije došao da baci smeće iz nekog drugog dijela Petnjice, nego osobe koje se kreću ovim putem. Stoga, molimo prije svega naše Bihorce da obrate pažnju i da ne zagađuju životnu okolinu, postoje pozicije na kojima se odlaže otpada a takođe apelujemo na nadležne institucije da rade svoj posao i izbore se sa problemom, koji je u sve većem zamahu.
Da li je zbog toga što ne živimo ovdje ili postoji drugi razlog ali jednostavno je nedopustivo da su naši Bihorci započeli odlaganje smeća i na privatnim imanjima“, poručila je porodica rah. Muslije Hadrovića.

ENKO KORAĆ