OPOZICIJA U BIHORU JEDINSTVENA: PREUZIMAMO ODGOVORNOST ZA RJEŠAVANJE POLITIČKE KRIZE U PETNJICI

Zakazana sjednica SO Petnjica na kojoj je trebalo da se razmatra o bitnim dokumentima za razvoj opštine Petnjica, kao što su Budžet za 2022. godinu, Statut Opštine Petnjica, Izvještaj o radu predjsednika i ostala važna dokumentacija nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Saopštenje opozicionih stranaka u petnjičkom parlamentu prenosimo u sjelosti.

„DPS nije uspio da obezbijedi potrebni kvorum odbornika za donošenje odluka.
Predstavnici opozicionih stranaka BS, SPP, Demokrate, SNP, SD, SDP-a, su u prethodnom periodu ukazivali i upozoravali na neodgovoran odnos aktuelne opštinske vlasti koju čini samostalno DPS, posebno po pitanju razvoja i održivosti opštine. Nepostojanje održivih planova, strategije razvoja, strategije zaustavljnanja iseljavanja mladih, nefunkcionisanja opštine Petnjica u smislu da daju adekvatne odgovore, na postojeće izazove koji su bitni za život svih građana Petnjice.

Odlučili smo da zajedno djelujemo na opozicioni i demokrtaski način i da upoznamo javnost da zajedno radimo na rješavanju problema svih građana našeg Bihora.
Izražavamo punu spremnost, da prevaziđemo eventualne političke i programske razlike i da preuzmemo odgovornost u rješavanju političke krize u Petnjici i pozivamo i ostale kolege odbornike da se aktivno uključe u rješavanju istih“, stoji u saopštenju opozicionih stranaka u lokalnom petnjičkom parlamentu.