PETNJICA: Lokalna uprava potpisala ugovor o stipendiranju studenata


Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović poželio je dobrodošlicu studentima, kao i roditeljima koji su u ime svoje djece došli da potpišu ugovor o stipendijama.

“Danas smo u prilici da podijelimo naš zajednički uspjeh, lokalna uprava se pobrinula da na ovaj način iskaže brigu prema najprogresivnijoj generaciji studenata. Želja nam je da na ovaj način olakšamo roditeljima kako bi jednostavnije školovali svoju djecu.

Drago mi je što studenti iz Bihora mogu da budu konkurenti svim ostalim studentima, dokazuju da se i iz Petnjice može usvajati znanje na prestižnim fakultetima.

Svi dobro znamo šta znači kada se neko ozbiljno bavi naukom, koliko znači kada neko doprinosi kulturi i uopšte cjelokupnom društvu.

Pored toga što smo htjeli da pomognemo najboljima, odlučili smo da pomognemo i onim roditeljima koji imaju više studenata u porodici.

Želim da poručim nešto što naši srednjoškolci trenutno ne razumiju, a shvate tokom studiranja, vrlo je važno imati zajednicu koja brine o njima. Ohrabrujemo srednjoškolce da upisuju fakultete i da se bave naukom, jer samo ovaj kraj može imati progres ako budemo imali pametne i obrazovane ljude”, poručio je predsjednik Agović.

Riječ je imala i predsjednica komisije za dodjelu opštinskih stipendija Šejla Šabotić, koja je čestitala svim studentima.

“Ponosna sam što je stiglo toliko prijava, što je toliko studenata koji ispunjavaju uslove. Moram napomenuti da smo čak radili na mijenjanju odluke kako bi se pomoglo studentima koji dolaze iz porodica sa dva ili više studenata.

Nadam se da ćete ubuduće imati, ako ne isto, makar više uspjeha i da ćemo sledeće godine biti u prilici da nagradimo nekog od vas”, zaključila je Šabotić.

Studenti koji su bili prisutni izrazili su veliku zahvalnost lokalnoj upravi i nadu da će opravdati povjerenje Opštine, kao i komisije za dodjelu opštinskih stipendija.

ALMINA LIČINA