U PETNJICI 43 SLUČAJA COVID 19, MALI PROCENAT VAKCINISANIH I NEPOŠTOVANJE MJERA

Petnjica noću

Laboratorija Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorija koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa završile analizu za ponedeljak 17.01.2022. godine i IJZCG dostavile rezultate za 4.458 uzorak na novi korona virus.
Od toga ukupno je dijagnostikovano 1 814 novopozitivnih slučajeva infekcije SARS-CoV-2.
Situacija sa COVID-19 u Petnjici se poboljšava, trenutno je pozitivnih slučajeva 43 , a prošle nedelje je oboren rekord u našoj opštini kada je taj broj prešao 60 oboljelih. Ono što je važno jeste činjenica da je u posljednjih par dana primijetan broj pada aktivnih slučajeva pozitivnih na Cov-2.
Razlog tome što je naša opština u proteklih nekoliko dana imala veliki broj novopozitivnih slučajeva je u velikoj mjeri nepoštovanje epidemioliških mjera, a u prilog tome ide i veliki broj gradjana koji nijesu primili ni jednu od tri doze vakcina. Stopa aktivnih slučajeva COVID-19 u opštini Petnjica na 100.000 ljudi iznosi 829.

Nadležni savjetuju vakcinaciju sve tri doze vakcine kako bi zaštitili sebe i druge, posebno naglašavaju važnost vakcinacije starijeg stanovništva, kao i poštovanje epidemioloških mjera kao što su nošenje maske, higijena ruku, distanca.
Broj umrlih od početka epidemije na presjeku koji je napravljen u ponedeljak 17.01.2022. godine iznosi 2485

ERIS BABAČIĆ